newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Introducere in arta actorului


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Marţi, 10 ianuarie 2012, 13:08 webReleases | Cultura

actor-370x250 | Foto: webPR.ro
Fundatia Calea Victoriei va invita, din 23 ianuarie, la atelierul Introducere in arta actorului, sustinut de actrita Smaranda Caragea.

Prin jocuri, exercitii de dictie, improvizatie si relaxare, pe parcursul celor 10 intalniri ale cursului vom invata cum sa redevenim directi si firesti. Cum sa ne controlam teama de Celalalt, cum sa ne depasim inhibitiile si dificultatile de exprimare, cum sa evitam blocajele.

"Suntem nevoiti sa ne construim un scenariu si un rol pe care sa-l jucam sincer, ceea ce nu stim totusi este ca arta si stiinta naturaletii este arta si stiinta teatrului. Nestiind acest lucru am pierdut naturaletea. Odata cu asta am inceput sa nu ne mai putem bucura de lucrurile simple, nepretentioase, nesofisticate, neincarcate cu ifosele timpurilor in care traim. Histrionismul a devenit un lucru atat de frecvent si de contaminant, incat ne blocheaza accesul la suma de bucurii simple fara de care nu este posibila implinirea. Abunda pe ecrane, in salile de spectacol, in spatiul public", spune Smaranda Caragea, lectorul cursului.

Ce veti putea incerca la acest curs: jocuri colective si individuale, improvizatie pe teme date, exercitii de dictie, "A-B-C-uri"- replica contra-replica, scene improvizate pe sens, invatarea asumarii unei replici, descoperirea personajelor, ridicarea unor scene scurte.

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 23 ianuarie, ora curs: 19:00

Numar ateliere: 10, frecventa: saptamanal

Cost: 400 lei, cost studenti: 300 lei

Locul desfasurarii: Scoala de Arte si Maniere (str. Stefan Mihaileanu, 28 B, ap 2)

Inscriere la contact[at]victoriei.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  196 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings