newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Dublu eveniment Cornelia Pillat la Libraria Humanitas Kretzulescu


PDF Print
A | a
E-mail
de Editura Humanitas | Marţi, 13 decembrie 2011, 14:24 webReleases | Cultura

Ofrande de Cornelia Pillat | Foto: webPR.ro
Editura Humanitas si Radio Romania - Casa Radio va invita joi, 15 decembrie, ora 17.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45), la evenimentul prilejuit de lansarea volumului Ofrande de Cornelia Pillat si a audiobook-ului Portrete in filigran. Vor vorbi: Monica Pillat, George Ardeleanu, Anca Mateescu si Lidia Bodea.

"Titlul Ofrande subliniaza o noua calitate a memoriei, aceea de a sublima suferintele si bucuriile unei vieti in daruri inchinate Creatorului. Cornelia Pillat intelesese la urma sensul intregii sale existente, isi linistise sufletul si dorea ca prin scrisul ei sa dea si altora din lumina launtrica dobandita. Expresia, ca si gesturile purtatoarei de ofrande se spiritualizasera, capatand ceva din seninatatea grava a icoanelor bizantine. " (Monica Pillat)

"Cartea Corneliei Pillat invie o lume in felul infailibil in care, ca element de comparatie, Margaret Mitchell a realcatuit-o romanesc in Pe aripile vantului. "(Barbu Cioculescu)

"Dincolo de multimea semnelor "sagai familiale", important ramane in cele din urma mozaicul social realizat gratie incrucisarii a doua lumi: lumea lui Gheorghe Ene-Filipescu, tatal autoarei -adolescentul plecat cu doua paini in traista din Oltenita la 1900, pentru a ajunge starostele breslei cizmarilor de lux din Bucuresti, cu pravalie pe Calea Victoriei - , si lumea de la Florica Bratienilor, egal impartita intre fast si sobrietate. " (Dan C. Mihailescu)

"Cartea doamnei Pillat ne inspira si creeaza o oaza de adevar in desertul unei lumi mistificate. In torentul hraparetilor si al inavutitilor, ea intoarce spre noi sensul spiritual al saraciei si al frumusetii de-a trai in farmecul bland al amintirilor." (Dan Stanca)

"Inainte ca Ofrande sa prinda contur in pagini de carte, Cornelia Pillat a schitat, pentru emisiunea Portrete si evocari literare de la Radio Romania Cultural, profilurile marilor scriitori pe care a avut privilegiul sa-i cunoasca. Datorita acelor inregistrari, avem astazi o "varianta vorbita" a volumului, cu atat mai pretioasa cu cat e spusa, cu pasiune si har, de insasi autoarea evocarilor: Cornelia Pillat." (Anca Mateescu)

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  250 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by