newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Autorul cartii-eveniment "Blythe Masters, femeia care a inventat armele de distrugere in masa" vine in Romania, la Gaudeamus 2011


PDF Print
A | a
E-mail
de Editura Philobia | Joi, 10 noiembrie 2011, 13:15 webReleases | Cultura

Pierre Jovanovic | Foto: webPR.ro
Pierre Jovanovic va fi prezent la targul Gaudeamus din perioada 23 - 27 noiembrie 2011, pentru a sustine lansarea celor trei titluri ale sale, care vor aparea si in limba romana, la editura Philobia.

Reporter la jurnalul francez Matin de Paris, apoi corespondent la Washington si Los Angeles pentru Quotidien de Paris, Pierre Jovanovic si-a inceput cariera de scriitor cu un prim titlu vandut in mai bine de un milion de exemplare: Ancheta asupra existentei ingerilor pazitori. Un titlu care l-a consacrat, dar care i-a oferit o aura de polemica si controversa.

Ultima sa carte, Blythe Masters, este portretul celei mai puternice femei de pe planeta, banchera de la JP Morgan, care a dus la ruina bancilor, inventand instrumentele de cesiune a riscului de insolventa. Ea a fost supranumita de catre The Guardian "Cea care a inventat armele fianciare  de distrugere in masa". Intr-un stil incisiv si plin de savoare, Pierre Jovanovic dezvaluie adevaratele cauze ale dezastrului economic fara precedent prin care trecem si ne pune in garda fata de ce ne asteapta in viitorul apropiat. O ancheta magistrala, bazata pe informatii soc perfect demonstrate, prin care Pierre Jovanovic dovedeste un imens talent de jurnalist.

La antipod, Ancheta asupra existentei ingerilor pazitori abordeaza un subiect delicat si acolo unde multi si-au pierdut credibilitatea. Jovanovic reuseste un adevarat tur de forta, folosind instrumentele investigatiei jurnalistice, obiective, prin excelenta,  intr-un domeniu subiectiv - prin excelenta. Punctul de plecare al acestei anchete, pentru care autorul a facut aproape inconjurul lumii, a fost o mare nedumerire a sa:  cum se face ca a scapat "ca prin urechile acului"  de la o moarte sigura, ce oare l-a "impins" sa se aplece la stanga cu o fractiune de secunda inainte ca un glont sa se indrepte asupra lui?! Norocul? Coincidenta? Ori Providenta?

In Maica Domnului anunta Apocalipsa, "cartea care mi-a ars degetele scriind-o", dupa propriile declaratii ale autorului, Pierre Jovanovic studiaza dosarul secretelor de la Fatima.

Concluzia lui Jovanovic este ca Vaticanul ar fi mintit declarand, cu ocazia unei conferinte de presa organizata special, ca cel de-al 3-lea secret lasat de Maica Domnului la Fatima ar fi prezis atentatul asupra Papei Ioan-Paul al II-lea. O declaratie falsa facuta cu scopul de a evita panica in randul credinciosilor. Prin aceasta ancheta de fond asupra dereglarilor climatice si aparitiilor majore ale Maicii Domnului, unde marturiile a mii de martori oculari, inregistrarile audio si video, textele jurnalistilor trimisi la fata locului si fotografiile reporterilor pulverizeaza orice urme de indoiala asupra autenticitatii fenomenului aparitiilor Fecioarei Maria, textul celui de-al treilea secret de la Fatima reapare, in plin secol XXI, mai actual ca niciodata. La finalul lecturii acestei carti, atei si credinciosi vor fi zdruncinati de forta tunamica a acestei anchete. Si isi vor spune cu totii : prefer sa nu cred.

Pe langa aceste titluri, Pierre Jovanovic a scris  multe alte carti, printre care si "777 " Caderea Vaticanului si a Wall-Street dupa Sfantul Ioan" si "Biografia Arhanghelului Gabriel", ambele in curs de aparitie la Philobia.

Editura Philobia, societate cu capital francez, vine cu un nou model editorial: carti publicate in majoritate de jurnalisti. Titlurile noastre, ale caror autori sunt celebri in Franta, dar si in lumea anglo-saxona, abordeaza domenii variate, printr-un stil informativ, cat mai obiectiv, dar plin de savoare. Astfel, au prins contur colectiile editurii Philobia: ANCHETE, PORTRETE, ECOLOGIE INTERIOARA, IMPREUNA, MAXI-PRACTIC, UMOR, ANIMALE SI ANIMALUTE, ITINERARII INSOLITE, LUX SI FRUMUSETE, ROMANE.

Pentru informatii suplimentare:

Cristina Babus - Editura Philobia, e-mail: cristina.babus[at]philobia.com.

 Citeste mai multe despre     |   | 
  666 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by