newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: "Sukhishvili" -  Baletul National Georgian in premiera in Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 2 noiembrie 2011, 14:22 webReleases | Cultura

Baletul National Georgian Sukhishvili | Foto: webPR.ro
Minunea Georgiei - Baletul National Georgian "Sukhishvili"  va veni pentru prima data in  Romania, la  Bucuresti,  in data de 16 noiembrie 2011, ora 20.00, Sala Palatului, in cadrul turneului " Balkan Tour 2011".

In 1945, Iliko Sukhishvili impreuna cu Nino Ramishvili puneau bazele Baletului national Georgian, initial cunoscut sub denumirea Compania de dans a statului georgian. Era, de altfel, prima companie de dans de stat din Georgia, un model urmat ulterior si de catre alte institutii similar, care i s-au alaturat.

Amploarea si faima pe care a dobandit-o la nivel mondial dansul national georgian este in intregime meritul celor doi. Nino Ramishvili, alaturi de Iliko Sukhishvili au devenit totodata parteneri inseparabili, atat de scena, cat si in viata de dincolo de ea. Fiind personalitati puternice si foarte hotarate, au stiut sa-si implineasca visul. Viata lor impreuna a reprezentat pe drept cuvant o aventura a creativitatii, pe deplin regasita apoi in noile generatii de dansatori.

Cele doua ore de program ale Baletului national georgian  insumeaza o poveste continua a spiritului de aventura georgian, cu toate schimbarile care au avut loc de-a lungul existentei sale. Programul prezentat initial de catre Sukhishvili si Ramishvili a suferit cateva modificari importante. Structura, arhitectura, pasii fiecarui dans in parte au fost imbunatatiti si modificati. Iar vectorul tuturor acestor schimbari a fost si este in continuare directionat catre obtinerea unui tot unitar. Cautarea creativa a artistilor continua in fiecare zi si putem vedea cum evolutia dansurilor progreseaza de la ilustrativ catre universal, de la concret catre general. Dansurile puse in scena de-a lungul anilor de catre trupa Baletului national georgian au devenit o traditie. Ansamblurile de copii, cercurile de dans, chiar si grupurile de amatori lucreaza astazi dupa metodele companiei Sukhishvili.

Aventurile spiritului georgian, relatate de catre Iliko Sukhishvili si Nino Ramishvili vor continua sa umple de emotie inimile spectatorilor, prezentand lumii intregi povestea unui popor nu foarte numeros, dar cu o mare capacitate artistica si cu un temperament si stare de spirit exceptionale.

Balentul national georgian a fost reprezentat de catre impresari si companii artistice faimoase in lumea intreaga, fiind prezent pe scene de prestigiu ale lumii, precum Albert Hall, Colosseum, Metropolitan Opera, Madison Square. In 1967, La Scala i-a primit de asemenea – prima si singura reprezentatie a unui grup de folclor pe acea scena. Un spectacol la care cortina s-a ridicat de 14 ori, un adevarat record.

Biletele pot fi achizitionate prin reteaua Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro,  precum  si la casa de bilete a Salii Palatului.

Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit in realizarea acestui eveniment: ziarele Liberatea, Cancan, Adevarul; realitatea.net, Radio Guerrilla, eva.ro, Monopoly Media, www.121.ro, www.b365.ro.

Pentru mai multe detalii:

Mihaela Ionescu, Managing Partner
E-mail: mihaela.ionescu[at]magnumcomm.eu

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  358 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings