newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Divertisment melancolic si sanatoriu creativ in "Resurse umane" si "(anti) aging"


PDF Print
A | a
E-mail
de Centrul Dansului | Joi, 20 octombrie 2011, 14:40 webReleases | Cultura

Anti_Aging | Foto: webPR.ro
Centrul National al Dansului Bucuresti va invita la premierele spectacolelor "Resurse umane", conceput de Adriana Gheorghe (cu Alexandra Pirici si Adriana Gheorghe) si "(anti) aging", de Madalina Dan si Mihaela Dancs.

Spectacolele vor avea loc marti, 25 octombrie si miercuri, 26 octombrie, de la ora 19.00 la Muzeul National de Arta Contemporana.

Adriana Gheorghe isi propune sa realizeze un spectacol de divertisment melancolic.

"Un artist roman spunea undeva ca excesul de bunatate e provocarea lui la lumea de azi. Incerc, cumva, acelati lucru. Incerc sa propun spectatorilor experienta intrevederii unor lucruri care mai greu pot fi numite. Lucruri care nu sint rele." declara Adriana Gheorghe.

Spectacolul "(anti) aging" a fost creat din dorinta de a fi reluat peste 30 de ani, in 2041.

In 2011 Madalina Dan si Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ intru destindere, deconectare si confort psihic, savurarea placerii, vitalitate si voluptate, acceptarea serena a prezentului, menajare si conservare pentru viitor.

Spectacolele sint finantate de Centrul National al Dansului Bucuresti si sint prezentate cu sprijinul artsf - artist management service / Stefania Ferchedau.

Pentru rezervari contactati rezervari[at]cndb.ro.

Detalii: marti 25 si miercuri 26 octombrie, ora 19.00, MNAC.

"Resurse umane" - un spectacol de divertisment melancolic dupa un concept de Adriana Gheorghe cu: Alexandra Pirici si Adriana Gheorghe.

Text: Franz Kafka, Ionut Chiva, Ernest Hemingway, T. S. Eliot, Emily Dickinson, Mircea Ivanescu, W. H. Auden, Gummo
Muzica: Mondo Cane - Il Cielo In Una Stanza
Lumini: Catalin Nicolescu
Durata: 50 min.
Proiect finantat de Centrul National al Dansului - Bucuresti

Spectacolul reprezinta debutul Adrianei Gheorghe (critic de dans, jurnalist cultural).

Adriana Gheorghe este critic de dans si performer. Dupa o experienta indelungata in jurnalismul cultural (redactor-sef la www.ziua.ro intre 2003-2007, jurnalist cultural la Gandul intre 2007-2008 si redactor-sef adjunct si critic de dans la www.cotidianul.ro intre 2008 si 2010), experimenteaza in prezent pozitia de performer. A absolvit Facultatea de Litere a Universitasii Bucuresti si Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii cu lucrarea de master "Dansul contemporan: Nasterea unui proiect (de poetica a dansului)". A participat la ateliere de dans contemporan si performance conduse de coregrafii Sabina Holzer, Malcolm Manning, Charmaine LeBlanc, John Jasperse, Allyson Green, Mihai Mihalcea, Madalina Dan, Florin Fieroiu, Eduard Gabia, Ion Dumitrescu, Florin Flueras, Manuel Pelmus, Brynjar Bandlien, Mihaela Dancs, Ivo Dimchev. In calitate de performer, a prezentat mini solo-urile "Lupul", "Ceva frumos pentru tine" si "Sensibilitate", un mini-duet cu Andreea David, arhitect ("Peisaj cu A.") si o propunere de grup "Meet the New Generation" (concept: Madalina Dan), toate in cadrul proiectului Miercurea Lejera. In aprilie 2011 a participat la "Maratonul de 24h in cadrul CNDB ocupat" (curator Madalina Dan) cu o instalatie dinamica de reactivare a Fantomei de la Sala Ronda cu titlul "CNDB-ul meu, al meu, AL MEU", in care participantii au fost invitati la anamneza si reenactment al celor mai puternice momente traite in spatiul CNDB. A colaborat cu coregraful Mihai Mihalcea in cadrul proiectelor "Intensificare" si "Nespus".

Alexandra Pirici este coregraf si performer independent. Practica ei se situeaza in zone de expresie diferite, de la arta performativa si interventie in spatiul public la film, video si muzica. A absolvit Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti, intre anii 1997-2000 fiind bursiera a Scolii de Balet a Operei din Viena. In 2005  a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia de Coregrafie. A colaborat cu coregrafi si dramaturgi ca Dennis Deter, Joe Alegado, Ioana Macarie, Eduard Gabia, Farid Fairuz. Lucrarile ei - "In bloom", "Sprint", "Not a life saving device", "Show", "Madona Electrica", "You should know that he drank like an old whale", "Extraterrestrial Activity" - in cadrul proiectului "Cooperativa Performativa", "A Horse Opera" (in colaborare cu Dennis Deter) si "Language" cu Vlad Basalici - au fost prezentate in contexte ca Platforma Balcanica, Bucharest Biennale, Kanuti Gilde Saal-Tallin, Muzeul National de Arta - Bucuresti, Nottdance Festival - Marea Britanie (Artists Sharring), Kunstmuhle - Germania, etc. In 2008 initiaza impreuna cu Andrei Dinu "Salonul de Mai", un proiect de squatting cultural. A facut parte din colectivele "Cooperativa Performativa" si "Rectifier Crew".

Marti 25 si Miercuri 26 octombrie, ora 20.15, MNAC (anti) aging
Concept, coregrafie, interpretare: Madalina Dan, Mihaela Dancs
Lumini: Catalin Nicolescu
Parteneri: E-motional Bodies& Cities/ Fundatia Gabriela Tudor, Asociatia Colectiv A
Durata: 60 min.
Proiect finantat de Centrul National al Dansului - Bucuresti.

Premiera prezentata in cadrul programului european E-motional Bodies & Cities.

Spectacolul (anti) aging a fost creat din dorinta de a fi reluat peste 30 de ani, in 2041.

In 2011 Madalina Dan si Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ intru destindere, deconectare si confort psihic, savurarea placerii, vitalitate si voluptate, acceptarea serena a prezentului, menajare si conservare pentru viitor.

Madalina Dan este absolventa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti si al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti - sectia coregrafie. In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna. A studiat playwriting  in cadrul unui master al U.N.A.T.C Bucuresti. A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance (Arizona State University). Din 2005 preda cursuri de dans contemporan pentru neprofesionisti organizate de Centrul National al Dansului. Spectacolele ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, Explore Dance Festival Bucuresti, Temps d'Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW NewYork, etc.

Mihaela Dancs a studiat stomatologia. Din 2004 lucreaza cu coregrafii Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanescu, Bernard Baumgarten, Florin Flueras, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava Stefanescu, Robin Dingemans, Madalina Dan, etc. Lucrarile ei includ colaborari cu Rui Catalao (Coada Soricelului, Follow That Summer) si Carmen Cotofana (First Steps), solo-uri (Reprogramare, Lulu's Room, The Greatest Loss of All - adaptare dupa Art and Life - coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate in teatre, apartamente, poduri, galerii de arta, fabrici, biserici, studiouri de dans din Bucuresti, Cluj, New York, San Diego, Viena, Londra, etc. Din 2009 preda cursuri de dans contemporan organizate de Centrul National al Dansului Bucuresti. In 2010 a primit bursa de studii DanceWeb (Viena).

Pretul unui bilet pentru ambele spectacole: 20 lei

Biletele se achizitioneaza de la MNAC.

Parteneri media: Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro, Youmago.ro, Tataia, CriticAtac

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  201 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings