newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Atelier de dans contemporan


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Marţi, 27 septembrie 2011, 10:25 webReleases | Cultura

Atelier de dans | Foto: webPR.ro
Din 8 octombrie, de la ora 17:00, Fundatia Calea Victoriei va invita la Atelierul de dans contemporan in trei sedinte, sustinut de coregrafa Andreea Novac.

Atelierul abordeaza corpul ca pe un spatiu deschis, de explorat, un spatiu capabil sa surprinda si sa se surprinda, scapand rutinei si obisnuintelor cotidiene. Prima parte a cursului este dedicata antrenamentului fizic - ce are drept scop constientizarea si sensibilizarea corpului, pregatindu-l pentru noi descoperiri.

In a doua parte a cursului, prin jocuri si improvizatii, concentrandu-ne pe spontaneitate si autenticitate, vom incerca sa ne deblocam propriile resorturi creative si sa ne dezvoltam capacitatea de a «vorbi» prin miscare.

Vom descoperi astfel calea catre o miscare creativa si profund personala, fundamentata in relaxare mentala si disponibilitate fizica, un mod de a fi implicat la modul absolut in ceea tot ceea ce ne inconjoara.

Acest atelier in trei intalniri este gandit si ca o continuare a sesiunilor intensive de dans contemporan desfasurate pe timpul verii.

TINUTA LA CURS TREBUIE SA FIE LEJERA (pantaloni/colanti peste genunchi, tricou). VA RECOMANDAM SA PURTATI INCALTAMINTE CU TALPA FLEXIBILA SAU SOSETE GROASE.

Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucuresti, iar in 2008 a absolvit UNATC, sectia Coregrafie. Intre 1999 - 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei si face practica de specialitate ca psiholog.

Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire si ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu.

Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: "Aici totul e diferit", "Are you going with me?", "B-26-Dans", "Corp si anti - Corp", "Aici, acum", "Dance a playful body", "Pretend we make you happy". Din 2009 preda cursuri de dans contemporan in cadrul Centrului National al Dansului Bucuresti si la Fundatia Calea Victoriei.

Beneficiaza de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan "Tanzimpulse" (Salzburg) si la atelierele "Impulstanz" (Viena). In 2006 - 2007 participa ca interpret in proiectul european "Migrant Body".

Creeaza coregrafie pentru film si teatru.

Lector: Andreea Novac
Data si ora de incepere: sambata, 8 Octombrie, de la ora 17:00
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptamanal
Varsta minima: 16 ani
Cost: 200 ron
Numar maxim de participanti: 10
Locatie: Fundatia Calea Victoriei Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti)
INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.RO

 Citeste mai multe despre     |   | 
  365 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by