newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Doar 45,2% dintre elevii din mediul rural participa la invatamantul liceal


PDF Print
A | a
E-mail
de Anda Copaceanu | Miercuri, 6 aprilie 2011, 17:20 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Campanie 2% World Vision | Foto: webPR.ro
In Romania anului 2011, pe fondul crizei economice, accesul la educatie ramane o problema pentru multi copii si familiile acestora. Astfel, 25% dintre copiii din mediul rural nu merg la gimnaziu si doar 45,2% dintre elevii din mediul rural participa la invatamantul liceal, rata de participare fiind cu 32% mai mica decat a celor din mediul urban*.
In Romania, numarul copiilor saraci a ajuns la 350 000 in iunie 2010**, iar rata abandonului scolar s-a triplat, ceea ce face ca nevoia de implicare sa fie din ce in ce mai stringenta.  Pentru a atrage fonduri  care vor facilita integrarea sociala, accesul la educatie si la sistemul de sanatate , World Vision Romania vine in sprijinul copiilor defavorizati si desfasoara pana pe 15 mai 2011 campania 2% "Nu-i lasa sa ajunga in strada".

Educatia si accesul la educatie reprezinta o prioritate pentru World Vision Romania, acesta fiind principalul motiv pentru care organizatia a demarat in 2008 programul Vreau in clasa a noua prin care sprijina copiii din mediul rural sa isi continue studiile. "Educatia este dreptul vital si singurul drum spre progres al fiecarui copil. Cu toate acestea, saracia si lipsa de sprijin din familie si, de multe ori, pasivitatea, ignoranta si neputinta factorilor de decizie, impiedica multi copii din Romania sa mearga la scoala, limitandu-le orizonturile dezvoltarii personale si profesionale. In ultimii ani, organizatia noastra a ajutat peste 400 de copii defavorizati din mediul rural sa isi continue studiile la liceu, iar o parte din fondurile pe care le vom atrage prin Campania 2% de anul acesta, vor fi utilizate pentru a le oferi sprijin material si educational copiilor dezavantajati astfel incat acestia sa poata merge la scoala si sa aiba sansa la o viata normala", a declarat  Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision Romania.

Totodata, cu ajutorul fondurilor obtinute in urma campaniei 2% din acest an, World Vision va sustine si proiecte de sanatate si protectie a copilului in judetele Dolj, Valcea, Constanta, Cluj si Bucuresti, sector 5. Astfel, 523 de copii cu dizabilitati vor beneficia de interventie directa pentru recuperare fizica si psihica si de consiliere psihologica si socio-profesionala si 180 de tineri proveniti din institutii vor primi sprijin pentru a se integra pe piata muncii prin sesiuni informative si structuri asociative create prin proiecte.

La nivelul organizatiei World Vision, in cadrul campaniei 2% din 2010, s-au strans 35.501 lei, bani care vor merge pentru a ajuta 50 de copii din cadrul proiectului Vreau in clasa a noua sa isi continue studiile la liceu. In acest proiect sunt inclusi 416 copii, din care 235 vor termina liceul anul acesta, reprezentand prima generatie de copii care termina liceul prin intermediul programului Vreau in clasa a noua.

De ce sa directionezi 2% din impozitul tau catre World Vision?
  • Lucram in Romania de peste 20 de ani si sprijinim prin proiectele noastre peste 16 000 de copii nevoiasi cu precadere din comunitatile rurale.
  • Lucram in Municipiul Bucuresti, sector 5 si in mediul rural din judetele Constanta, Cluj, Dolj, Ialomita, Iasi, Valcea si Vaslui. Astfel, contributia ta va ajuta copiii din toata tara.
  • Suntem transparenti si responsabili.
  • Organizatia noastra este concentrata asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii prin programe de educatie, sanatate si protectia copilului, dezvoltare economica si agricola comunitara.
Cum poti ajuta ?

Si anul acesta formularul 230 si formularul 200 sunt disponibile pe http://doilasuta.worldvision.ro. Acestea trebuie doar completate cu datele personale si cu datele Fundatiei World Vision, semnate si depuse sau trimise prin posta catre administratia financiara pana la data de 15 mai 2011. Nu este necesara trecerea sumei, aceasta urmand a fi calculata si completata de administratia financiara. Daca nu ai timp sa mergi la Sediul Administratiei Financiare sau la Posta, il poti depune la cea mai apropiata unitate a Bancii Transilvania in urnele special amplasate acolo. Voluntarii nostri le vor ridica si le vor trimite la Administratie.

* Raportul asupra starii sistemului national de invatamant, 2009

**Raport elaborat de Grupul National de Initiativa al copiilor, 2010

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy. Organizatia noastra este concentrata asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  622 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings