newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, o initiativa de referinta in Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de redactia | Vineri, 12 noiembrie 2010, 14:54 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Arca Verde | Foto: webPR.ro
Initiativa ECOTIC de a organiza, in perioada noiembrie-decembrie 2010, cea de-a doua editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, reprezinta intentia organizatiei de a sustine o schimbare de atitudine si de mentalitate in societatea romaneasca in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator.  Prin organizarea acestei noi editii a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat,  ECOTIC ofera o platforma de recunoastere publica a proiectelor de CSR si de protejare a mediului derulate in 2010 de catre companii, institutii publice, organizatii non-guvernamentale etc. Acestea pot inscrie gratuit proiectele implementate pe site-ul dedicat evenimentului, www.premiilepentrumediu.ro.

Initiativa ECOTIC de a organiza, in perioada noiembrie-decembrie 2010, cea de-a doua editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, reprezinta intentia organizatiei de a sustine o schimbare de atitudine si de mentalitate in societatea romaneasca in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator.  Prin organizarea acestei noi editii a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat,  ECOTIC ofera o platforma de recunoastere publica a proiectelor de CSR si de protejare a mediului derulate in 2010 de catre companii, institutii publice, organizatii non-guvernamentale etc. Acestea pot inscrie gratuit proiectele implementate pe site-ul dedicat evenimentului,www.premiilepentrumediu.ro.

in cadrul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat vor fi acordate Marele Premiu pentru colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), trei premii (1, 2 si 3), si Premiul Publicului. Evenimentul este derulat in parteneriat cu Romtelecom, cu sprijinul Garzii de Mediu si al Primariei Sectorului 3 si sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezinta o continuare fireasca a actiunilor pe care Asociatia ECOTIC le desfasoara in directia educarii populatiei in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator. Asociatia deruleaza anual programe de responsabilitate sociala menite sa creasca gradul de constientizare a romanilor in ceea ce priveste gestionarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si implicarea populatiei in procesul de colectare selectiva a acestora. Premierea proiectelor concepute si implementate de companii private sau institutii publice exprima intentia ECOTIC de a incuraja constant initiativele in acest domeniu si implicarea activa, la orice nivel se desfasoara acestea.

Responsabilitatea sociala in Romania este la inceput de drum. Motivatia de a schimba situatia este insa foarte puternica, din ce in ce mai multe companii si mai multi oameni sunt dedicati ideii de "verde" si au initiative concrete in acest sens.  Marile companii inteleg nevoia de a se implica in viata societatii si de a-i inapoia acesteia ceva din profitul pe care il genereaza.  Activitatile de CSR pentru protectia mediului si economisirea resurselor pot fi realizate la orice nivel, oricine poate contribui, cu conditia constientizarii nevoii pe care o au societatea si mediul inconjurator. Fiecare actiune implementata este un pas inainte pe care ECOTIC doreste sa il promoveze prin intermediul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Un juriu specializat, dar si publicul, vor desemna cele mai interesante si eficiente proiecte inscrise in competitie, care vor fi premiate in cadrul unui eveniment  programat sa se desfasoare in prima jumatate a lunii decembrie.

Ca prim pas al proiectului Gala Premiilor pentru un mediu curat,  Asociatia ECOTIC ridica in Bucuresti prima gradina verticala din Romania, intitulata Arca Verde, care va reuni cele mai diverse proiecte dedicate protejarii mediului si valorificarii resurselor, concepute si implementate in 2010.
www.ecotic.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  755 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings