newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Antreprenorul social Arnoud Raskin vine in Romania pentru a spune povestea scolii mobile


PDF Print
A | a
E-mail
de Oana Toiu | Miercuri, 13 octombrie 2010, 0:50 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

RoPot si TEDxBucharest te invita duminica sa il cunosti pe antreprenorul social Arnoud Raskin, si povestea lui despre copiii strazii si training.

In perindarea intre Guatemala si Bruxelles, Arnoud Raskin se opreste in Bucuresti pe 15 octombrie, laTEDxBucharest, unde va vorbi despre scoala mobila, adresata copiilor strazii, si firma sa de training derivata din asta. Dupa conferinta, duminica, 17 octombrie, comunitatea  roPot il aduce la o intalnire cu pasionatii de antreprenoriat social si de metode alternative de educatie.

Intalnirea are loc in Sarl Cafe Pub din Piata Romana (Bulevardul Dacia nr. 35), incepand cu ora 11.00. Contributia fiecarui participant este de 50 lei, iar membrii roPot pot participa gratuit, in contul unei seri din abonament. Inscrierile se fac pana vineri, 15 octombrie, printr-un e-mail la adresa contact[at]ropot.ro.

Dupa pregatirea academica in design industrial si studii culturale, Arnoud Raskin s-a inspirat din perioada petrecuta ca activist social in Columbia pentru a gandi un proiect de inovatie educationala pentru copiii strazii. Pentru ca formele clasice de invatare in scoli nu au trecere la categoriile marginalizate social, belgianul a dezvoltat o scoala adaptata la nevoile din strada. Asa ca a inventat o tabla telescopica, peste 250 de jocuri educationale si o taraba pe roti. Apoi a reinventat un pedagog care sa le foloseasca. Acum, taraba si pedagogii aduna copii in jurul ei din peste 30 de locuri din America Latina, Asia, Africa si Europa.

Evenimentul este organizat de comunitatea de antreprenori sociali roPot in parteneriat cu TEDxBucharest., iar 40%  din banii stransi vor fi donati unui ONG care are un proiect frumos si bine inchegat prin care sa ajute copiii strazii.

Despre roPot

Din 2010, RoPot inseamna o comunitate de oameni cu interese comune in zona de antreprenoriat social, nascuta din dorinta de a crea un spatiu care sa ofere inspiratie, idei si resurse pentru un alt fel de initiative. RoPot isi doreste sa fie un cadru de dezvoltare al abilitatilor si al cunostintelor necesare atat pentru zona de antreprenoriat, cat si pentru crearea de impact social. Pe termen lung, obiectivul RoPot este cresterea unui incubator de proiecte de antreprenoriat social pe care sa le sustina in a deveni sustenabile. Si asta pentru ca la noi nu se poate sa se transforme in eu pot!

Despre TEDxBucharest

In spiritul "idei care merita impartasite", TED a creat TEDx. TEDx este o platforma de evenimente locale, organizate independent, ce aduna oameni care sa impartaseasca o experienta tip TED. TEDxBucharest sunt evenimentele organizate sub aceasta licenta in Bucuresti incepand cu 2009.

Contact:

Oana Toiu, oana.toiu[at]ropot.ro

Ioana Enache, ioana[at]ropot.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  377 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings