newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Prima gradina verticala din Romania, simbolul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 29 septembrie 2010, 14:58 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Arca Verde ECOTIC | Foto: ecotic
ECOTIC construieste, in Bucuresti, prima gradina verticala din Romania, in forma de Arca, simbol al Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Evenimentul va reuni cele mai importante proiecte dedicate mediului desfasurate in 2010 de organizatii, institutii si companii, ce pot fi inscrise in competitie in perioada octombrie-noiembrie.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, desfasurata cu sprijinul Romtelecom si al Garzii Nationale de Mediu, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, este un program de mare amploare care are ca obiectiv promovarea unei lumi mai bune intr-un mediu mai curat, prin expunerea publica a proiectelor de responsabilitate sociala care au incercat, intr-un fel sau altul, sa salveze lumea in care traim. Arca Verde este forma de expresie a principiilor si aspiratiilor care definesc Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, aflata in acest an la cea de-a doua editie a sa.

"Implicarea Romtelecom in acest proiect face parte din strategia noastra de a sustine si a incuraja initiativele menite sa protejeze mediul inconjurator. Romtelecom a demarat, la randul sau, mai multe proiecte individuale de protectie a mediului, iar anul acesta a decis sa sustina acest program ambitios pentru a incuraja si mai mult actiunile publice prin care se trage inca un semnal de alarma asupra nevoii de a avea un mediu inconjurator cat mai sanatos", a declarat Cristina Popescu, Director Relatii Publice, Romtelecom.

Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat, deschisa tuturor proiectelor de salvare a mediului dezvoltate in 2010, este reprezentata, la nivel simbolic, ca o Arca moderna, o galerie contemporana ce reuneste idei si realizari dintre cele mai diverse din domeniul protejarii mediului. Toate proiectele inscrise in competitia lansata cu acest prilej vor fi expuse publicului larg pe Arca Verde ECOTIC.

"La final de an este binevenita o actiune care practic este menita sa inventarieze <actiunile, demersurile, initiativele verzi> din Romania. Pentru mine insumi a fost un an provocator din punctul de vedere al protectiei mediului. Inca de la inceput, am decis ca sprijinim orice forma de colaborare, daca vizeaza schimbarea mentalitatii populatiei. Un bilant real ne poate ajuta in analiza noastra interna, ne poate ajuta planificarile din viitor. Felicit echipa ECOTIC care, prin Arca Verde, incearca sa adune la un singur loc tot ceea ce se numeste actiune verde din acest an in Romania, felicit pe cei care au gandit verde in acest an! Totodata fac apel la populatie, sa nu ramana indiferenta la aceste actiuni de constientizare, pentru ca, pana la urma, depinde de noi toti cum va arata viitorul copiilor nostri", a declarat Ministrul Mediului si Padurilor, domnul Laszlo Borbely.

In cadrul evenimentului de inchidere se vor acorda Marele Premiu al Galei pentru colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), trei premii (1, 2 si 3), si Premiul Publicului. Prin acest program, ECOTIC urmareste nu doar recunoasterea si premierea celor mai bune initiative in domeniul protejarii mediului, ci si schimbarea mentalitatilor in ceea ce priveste colectarea si gestionarea corecta a DEEE, precum si intelegerea, de catre populatie, a importantei reciclarii in siguranta a acestui tip de deseuri.

"Lumea nu se va schimba decat prin puterea exemplului. De aceea am ales ca noi insine sa dam un exemplu tuturor celor pe care ii invitam si anul acesta sa-si inscrie proiectele, prin ridicarea, intre betoanele Bucurestiului, a unui spatiu verde, unic in Romania. Este contributia Galei la transformarea orasului intr-un loc mai sanatos, mai frumos si mai plin de viata. Dorim sa facem din Arca Verde ECOTIC un loc de intalnire, un loc de recreere prin care orasul sa comunice cu oamenii prin cele mai nebanuite forme artistice si sociale", a declarat Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.

Arca Verde ECOTIC, aflata in curs de amenajare pe Bulevardul Unirii, in fata viitoarei Biblioteci Nationale, va fi finalizata in jurul datei de 10 octombrie. Constructia va avea lungimea de 20 de metri, latimea de 6 metri si inaltimea de 6,5 metri. Suprafata plantata desfasurata va fi de aproximativ 200 de metri patrati. Intreaga gradina verticala, ce va fi verde pe tot parcursul anului, va cantari aproximativ 50 de tone, incluzand structura din metal inoxidabil, pamantul, diferitele specii de plante, membrana de pasla speciala, sistemul de irigatii si fertilizare. Evolutia lucrarilor, precum si rezultatul final al acestora pot fi urmarite in direct pe site-ul dedicat Galei, www.PremiilePentruMediu.ro.

"Initiativa ECOTIC poate reprezenta un prim pas pentru un mediu mai curat. Aceasta actiune reliefeaza faptul ca societatea civila din Romania actioneaza in sensul constientizarii populatiei cu privire la importanta ocrotirii mediului. Demersul ECOTIC, prin originalitatea proiectului, da startul unei abordari inedite care nu poate fi ignorata. Sunt convins ca simbolul Galei, Gradina Verticala, va deveni un simbol al preocuparilor pentru un mediu curat", a declarat domnul Silvian Ionescu, Comisar General al Garzii Nationale de Mediu.

Gradina verticala ce va include Bucurestiul in galeria marilor orase ale lumii care au amenajate astfel de spatii este realizata cu sprijinul Primariei Sectorului 3, care a pus la dispozitie spatiul necesar si care o va prelua in administrare si intretinere.

Proiectul a fost creat de agentia de comunicare The Secret Service, care il pune in practica impreuna cu specialisti de top din mai multe domenii: proiectare tehnica (Kemfort Industries), constructor (Urban Elements), horticultura si peisagistica (GD Atelier de Peisagistica).

Headline este agentia care asigura serviciile de PR pentru ECOTIC si care va furniza informatii despre Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat si detalii privind stadiul lucrarilor de amenajare a gradinii verticale.

Despre "Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat"
Demarata anul trecut, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit in 2009 treizeci de proiecte de responsabilitate sociala in domeniul protectiei mediului. In competitie se pot inscrie proiecte realizate de organizatii, institutii si companii. Inscrierile se pot face gratuit pe site-ul www.PremiilePentruMediu.ro, urmand ca toate proiectele inscrise anul acesta sa fie afisate pe Arca Verde ECOTIC si jurizate de un juriu format din sapte membri: Dl. Laszlo Borbely - Ministrul Mediului si Padurilor, Dl. Silvian Ionescu - Comisar General al Garzii Nationale de Mediu, Dl. Liviu Negoita - Primarul Sectorului 3, Victor Tartacuta - Viceprimarul Sectorului 3, Mihaela Paduroiu, Senior Specialist PR Romtelecom; Valentin Negoita - Presedintele ECOTIC.
Publicul larg va putea la randu-i sa voteze online cea mai interesanta inscriere, care va fi apoi distinsa cu un premiu special.

Despre ECOTIC
ECOTIC este organizatia colectiva de gestionare a DEEE din domeniul IT&C si al electronicelor de consum. Incepand cu anul 2007, ECOTIC a amplasat in tara peste 400 de containere destinate colectarii selective a DEEE. Volumul de deseuri colectate de ECOTIC in 2009 a fost de 10.500 de tone, echivalentul a 20.000 de frigidere, 10.000 de masini de spalat, 160.000 de calculatoare si monitoare, 70.000 de televizoare si 180.000 de imprimante si copiatoare. Cantitatea colectata de catre ECOTIC anul trecut reprezinta aproximativ 30% din totalul de DEEE-uri colectate la nivel national in 2009 si constituie 31% din totalul de echipamente electrice si electronice vandute de membrii organizatiei in anul 2008.

Georgiana Petcu, Consultant PR Headline
Tel. 021 - 411 64 02
Email: georgiana.petcu[at]headline.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1149 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings