newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Alexandria candideaza la titlul de Capitala Verde a Romaniei


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 26 august 2010, 14:33 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Alexandria, Capitala Verde 2010 | Foto: tuborg.pressroom.ro
Luna iulie a marcat debutul competitiei Capitala Verde a Romaniei, unul dintre cele mai mari proiecte de mediu, derulat de Umbrela Verde in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor. Pana la desemnarea municipiului castigator, organizatorii au demarat seria actiunilor care vizeaza imbunatatirea stilului de viata urban.

Astfel, proiectul Capitala Verde a Romaniei ajunge la Alexandria. In perioada 27-30 august, vom sarbatori Zilele Orasului, iar locuitorii din Alexandria vor avea posibilitatea sa participe activ la actiuni de ecologizare, colectare selectiva a deseurilor si alte activitati prin care sa demonstreze grija pentru mediul inconjurator.

Prima zi de campanie, vineri, 27 august, va debuta la ora 12:00 printr-o ampla actiune adresata soferilor aflati in trafic. In colaborare cu reprezentantii Politiei Rutiere, voluntarii Umbrela Verde vor imparti stickere cu mesajul „Eu nu arunc gunoi pe strada” si vor informa locuitorii cu privire la actiunile eco din perioada 27-29 august. Totodata, vineri la aceasi ora va debuta si campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), care va avea loc in fiecare dintre cele 3 zile.

Toti deponentii care vor aduce DEEE-uri in punctele de colectare special amenajate in Cortul Umbrela Verde (ce va fi amplasat pe platoul din fata Casei de Cultura) si la punctul din zona de blocuri F si I (in parcarea de pe str. 1 Decembrie, langa biserica) - vor fi rasplatiti pentru efortul lor. Fiecare cetatean al Alexandrei care va dovedi o atitudine responsabila fata de mediu, prin implicarea in campania de colectare DEEE, va primi o insigna de sustinere a orasului sau in cursa pentru Capitala Verde a Romaniei si un talon de inscriere la o tombola cu premii. Premiile oferite de organizator sunt: o bicicleta, 2 aparate foto digitale, 3 perechi role si un mp3 player.

Sambata va continua actiunea de colectare DEEE in cele doua zone, intre orele 10:00 – 18:00.

Duminica, locuitorii din Alexandria sunt incurajati sa participe alaturi de voluntarii Umbrela Verde la actiunea de ecologizare din zona Padurea Vedea.  In acelasi timp, colectarea selectiva a deseurilor electrice si electronice continua, atat la Cortul Umbrela Verde, cat si in zona de blocuri F si I, in parcarea de pe str. 1 Decembrie (langa biserica), intre orele 10:00 – 18:00.

La Cortul Umbrela Verde sunt asteptati de vineri pana duminica, cei mai eco si creativi locuitori ai Alexandriei. Cei care vor dori sa isi testeze creativitatea in scopuri eco vor putea construi obiecte de decor din diverse materiale reciclabile puse la dispozitie de catre organizatori, obiecte care la finalul zilei au sansa sa fie rasplatite cu premii verzi. De asemenea, cei care viziteaza Cortul Umbrela Verde, deschis in fiecare dintre cele 3 zile pana la ora 19.00, isi pot colora tricouri cu vopseluri eco, iar la final vor primi cadou produsul finit. In plus, toti cei care vor aduce 15 pahare de plastic goale la cortul Umbrela Verde vor participa la o tombola cu premii eco – in fiecare seara cate o pereche de role!

Luni, 30 august actiunile vor continua la Cortul Umbrela Verde si ziua se va incheia cu extragerea castigatorilor tombolei pentru actiunea de colectare DEEE, pe scena evenimentului Zilele Orasului amplasata pe platoul din fata Casei de Cultura.

"Ne bucuram ca si Alexandria s-a alaturat resedintelor de municipiu deja inscrise in cursa pentru desemnarea Capitalei Verzi a Romaniei. Sunt sigura ca si locuitorii din Alexandria vor raspunde pozitiv actiunilor noastre si ca vom avea rezultate foarte bune si de data aceasta.", a spus Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si Coordonator Umbrela Verde.

"Suntem deosebit de onorati sa ne numaram printre potentialii castigatori ai titlului de Capitala Verde a Romaniei. Indemn toti locuitorii sa se implice activ in actiunile pe care le vom desfasura alaturi de Umbrela Verde si Ministerul Mediului si Padurilor si le multimim pentru interesul aratat fata de noi.”, a adaugat dl. Victor Dragusin, primar al Municipiului Alexandria.

"Prin actiunea din Alexandria continuam sustinut eforturile noastre de informare si constientizare a populatiei cu privire la importanta colectarii selective si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice. Aceste aparate contin substante toxice periculoase, ce reprezinta o reala amenintare la bunastarea mediului inconjurator. Colectarea corecta a acestor deseuri este un prim pas spre asigurarea unui stil de viata mai sanatos si un exercitiu de atitudine civica, ecologica.", a spus Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia RoRec.

Detalii despre proiectul Capitala Verde a Romaniei

Competitia Capitala Verde a Romaniei se deruleaza in perioada 1 iulie – 1 decembrie 2010, iar inscrierea in concurs se face prin completarea de catre primariile municipiilor resedinta de judet a unui formular disponibil pe site-ul www.umbrelaverde.ro. Dosarul contine intrebari legate de strategia de mediu, colectare selectiva, reciclare si infrastructura necesara, dar si actiuni si proiecte dezvoltate in 2010, alaturi de planuri si obiective de viitor referitoare la protectia mediului. Gala decernarii "Capitala Verde a Romaniei" va avea loc in luna decembrie in Bucuresti. Orasul castigator al campaniei "Capitala Verde a Romaniei" va beneficia pe parcursul anului 2011 de promovare drept Capitala Verde a Romaniei la nivel national si va primi un set de elemente de signalistica montate in oras, care vor evidentia faptul ca este Capitala Verde a Romaniei. Acest oras va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor actiunilor ulterioare desfasurate de Umbrela Verde, cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor.

Despre Asociatia RoRec

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Despre Umbrela Verde

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: "Gestul meu nu conteaza" si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata, prin actiuni care urmaresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal. Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 1.200 de voluntari din 32 de judete ale tarii si peste 950 de bloggeri parteneri. In plus, mai mult de 150.000 de stickere cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada" au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  422 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings