newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: ECOTIC se implica in campania Saptamana Mediului derulata de Ministerul Mediului si Padurilor


PDF Print
A | a
E-mail
de Headline | Marţi, 1 iunie 2010, 14:46 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Valentin Negoita | Foto: ecotic
ECOTIC, organizatia colectiva de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, sustine activitatile desfasurate de Ministerul Mediului si Padurilor cu ocazia Saptamanii Mediului, in perioada 1-5 iunie 2010. ECOTIC considera aceste actiuni complementare propriilor activitati de constientizare asupra protectiei mediului si sanatatii oamenilor.

ECOTIC participa activ la actiunile intreprinse de minister in aceasta saptamana, prin informarea participantilor la activitatile desfasurate la Ministerul Mediului si Padurilor si in Parcul Herastrau despre gestionarea adecvata a DEEE-urilor. ECOTIC pune la dispozitia celor prezenti materiale informative care au ca obiectiv transmiterea mesajului de responsabilizare fata de lumea in care traim. ECOTIC este in mod special implicat in actiuni de constientizare, in randul publicului, a importantei colectarii selective si reciclarii aparatelor electrice si electronice uzate care, gestionate intr-un mod nepotrivit, dauneaza mediului si populatiei.

"Asa cum indica si sloganul nostru, luptam "pentru un mediu curat" si sprijinim initiativele care vizeaza o astfel de finalitate. Sustinem mesajul pe care Ministerul Mediului si Padurilor il transmite si dorim ca, prin implicarea noastra, sa informam publicul cu privire la avantajele colectarii selective a DEEE-urilor atat in ceea ce priveste mediul, cat si sanatatea celor din jur. Urmarim asadar ca, prin intermediul tuturor demersurilor pe care le intreprindem, sa incurajam un comportament civic in colectarea si reciclarea DEEE", a declarat presedintele ECOTIC, Valentin Negoita.

Demarata astazi, 1 iunie, Saptamana Mediului include si un program special dedicat copiilor, care sunt invitati sa viziteze Ministerul Mediului si Padurilor, la "Ziua Portilor Deschise", dar si sa participe, pe parcursul urmatoarelor zile, la curse de biciclete, concursuri de role si alte activitati pregatite de organizatori. "Responsabilizarea copiilor in ceea ce priveste reciclarea DEEE joaca un rol extrem de important in producerea unor schimbari in bine in acest domeniu. In acest sens, ECOTIC a dezvoltat si implementat mai multe proiecte destinate copiilor, cel mai recent program fiind "Vanatoarea de monstri", o campanie de educatie ecologica si colectare de deseuri electronice ale carei rezultate vor fi anuntate la mijlocul lunii iunie", a adaugat Valentin Negoita.

Despre ECOTIC

ECOTIC este organizatia colectiva de gestionare a DEEE din domeniul IT&C si al electronicelor de consum. Incepand cu anul 2007, ECOTIC a amplasat in tara peste 400 de containere destinate colectarii selective a DEEE. Volumul de deseuri colectate de ECOTIC in 2009 a fost de 10.500 de tone, echivalentul a 20.000 de frigidere, 10.000 de masini de spalat, 160.000 de calculatoare si monitoare, 70.000 de televizoare si 180.000 de imprimante si copiatoare. Cantitatea colectata de catre ECOTIC anul trecut reprezinta aproximativ 30% din totalul de DEEE-uri colectate la nivel national in 2009 si constituie 31% din totalul de echipamente electrice si electronice vandute de membrii organizatiei in anul 2008.

 Citeste mai multe despre     | 
  583 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings