newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Umbrela Verde incheie cel mai verde an de pana acum, alaturi de Asociatia RoRec si Damian Draghici


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Joi, 10 decembrie 2009, 13:24 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Cel mai incarcat an de la debutul programului Umbrela Verde, in 2007, se apropie de final. Dupa actiunile dezvoltate de Tuborg Romania alaturi de partenerii sai in 7 orase din Romania, Umbrela Verde isi incheie proiectele din 2009 alaturi de Asociatia RoRec si Damian Draghici, pe parcursul unei saptamani in care va indemna inca o data bucurestenii sa fie mai responsabili fata de mediul inconjurator.

Campania Umbrela Verde s-a bucurat de o primire foarte buna in fiecare dintre orasele in care a poposit, dovedind ca romanii sunt din ce in ce mai constienti de faptul ca gestul fiecaruia dintre noi conteaza. Incurajati de acesta atitudine, cei doi colaboratori - Tuborg si Asociatia RoRec au decis sa creeze in 2010 o platforma comuna de promovare a conceptului de colectare. Parteneriatul semnat astazi are ca obiectiv deschiderea de centre de colectare pentru deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), precum si de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje sub marca Umbrela Verde.

Caravana "De acum, orasul tau este mai verde!" a parcurs anul acesta 7 orase din Romania, iar pentru incheierea acestui maraton in forta,  Umbrela Verde sprijina ultimul concert al trupei Damian and Brothers. Evenimentul va avea loc pe data de 17 decembrie la Sala Palatului. Artistul Damian Draghici s-a alaturat cauzei Umbrela Verde si va fi prezent la actiunile care vor fi derulate incepand de astazi in Bucuresti. Pe 10 decembrie vor fi distribuite stickere cu mesajul "Din aceasta masina nu se arunca gunoi pe strada", actiune la care voluntarii Umbrela Verde, alaturi de Damian Draghici, vor incerca sa convinga cati mai multi soferi din intersectiile bucurestene sa pastreze drumurile curate.

In zilele 12 si 13 decembrie voluntarii Umbrela Verde vor fi prezenti in cartierele Drumul Taberei si Militari, oferind locuitorilor ocazia de a preda obiectele electrice si electronice pentru a fi reciclate. Toti cei care predau un DEEE, vor participa la o tombola care are drept premii invitatii la ultimul concert sustinut de Damian and Brothers la Sala Palatului, joi, 17 decembrie. Damian Draghici se va alatura si acestei actiuni, fiind alaturi de echipa Umbrela Verde in data de 12 decembrie, ora 12:00, in zona pietei Moghioros pentru a transmite alaturi de noi mesaje pro-reciclare.

"Parteneriatele incheiate cu Primariile din Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta, Mangalia, Bucuresti si Sinaia, dar si sprijinul partenerilor nostri, s-au dovedit vitale in sustinerea mesajului principal pe care Umbrela Verde l-a transmis sutelor de mii de romani in acest an: "De acum, orasul tau este mai verde!".

Caravana Umbrela Verde a cuprins actiuni de responsabilizare a soferilor, actiuni de colectare si reciclare deseuri de echipamente electrice si electronice, dar si ecologizarea unor zone "sufocate" de gunoaie, pe parcursul a cate trei zile, in fiecare dintre orasele vizitate." a declarat Shachar Shaine, presedinte URBB - Tuborg Romania, compania initiatoare a programului Umbrela Verde (vezi bio si fotografii la calitate de print).

"Parteneriatul cu Umbrela Verde pentru deschiderea de noi Centre de Colectare DEEE este foarte important pentru noi, a declarat Liviu Popeneciu, Presedinte RoRec, si face parte din programele noastre de informare si educare a cetatenilor pentru a pastra un mediu curat prin activitati de colectare si reciclare, caci suntem cu totii responsabili pentru aerul pe care il respiram si pentru ambientul in care traim."

"Sunt mandru ca Umbrela Verde, alaturi de partenerii Tuborg si Asociatia RoRec sunt alaturi de noi prin sprijinerea concertului Damian Draghici & Brothers, ultimul concert al trupei in aceasta formula. Mesajele transmise de acest program sunt aproape de sufletul meu, si imi doresc ca aceste mesaje sa ajunga si sa fie insusite de cat mai multi romani. Asa ca va transmit si eu - Sa pastram Romania curata!, sa ne gandim ca gestul fiecaruia conteaza si sa ne facem un obicei din a colecta si recicla. Stiti cu totii ca trupa Damian & Brothers este definita in primul rand prin pasiune. Va asteptam sa veniti la acest ultim concert al trupei, pentru a simti pasiunea pe care o transmitem prin muzica noastra, dar si pentru a va demonstra ca atitudinea eco trebuie sa se regaseasca in viata noastra, si ca verdele poate fi noua culoare a pasiunii.", a declarat Damian Draghici.

Cateva dintre rezultatele actiunilor din 2009: 14.000 stickere de masina "Eu nu arunc gunoi pe strada" oferite direct soferilor,  peste 1.000 saci de gunoi colectati in timpul actiunilor de ecologizare, 1.500 kg de plastic colectate, 12 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate. In plus, peste 900.000 de romani au receptionat mesajele programului Umbrela Verde din acest an, iar cel putin 215.000 de persoane au luat contact direct cu diversele actiuni sau concerte din timpul caravanei. Ca si rezultat al actiunilor comune din acest an au fost lansate doua centre de colectare DEEE permanente, realizate in parteneriat cu primariile din Mangalia si Sinaia.

Pe parcursul anului 2009 Asociatia RoRec a deschis 10 centre de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Despre campania Umbrela Verde

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: "Gestul meu nu conteaza" si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata, prin actiuni care urmaresc responsabilizare prin puterea exemplului personal. Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 1000 de voluntari din 32 de judete ale tarii si peste 700 de bloggeri parteneri. In plus, mai mult de 70.000 de stickere cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada" au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

Despre Asociatia Romana pentru Reciclare

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori 10 dintre cei mai importanti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este aceea de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

Despre United Romanian Breweries Bereprod

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscuta si ca Tuborg Romania, este producator si importator de bere si bauturi racoritoare. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv marci internationale premium: Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness, Kilkenny, Orangina si Granini.

Despre Damian Draghici

Dupa o lunga activitate in Statele Unite, Damian Draghici a revenit in Romania cu un prim spectacol, in 2001, realizat pentru canalul public de televiziune american PBS, Damian's Fire, care a reunit, pentru prima data in istoria concertelor din Romania, cel putin 72.000 de spectatori in Piata Constituţiei din Bucuresti. In 2006 se reintoarce in Romania pentru a crea proiectul "Radacini", un tribut adus traditiilor culturale ale comunitatii rome, din care Damian face parte. Ca urmare a acestui proiect, a realizat doua albume de muzica veche lautareasca transpusa pe ritmuri moderne, cu influente de jazz, pop si rock.

Persoane de contact pentru informatii suplimentare:
Alina Bratu
PR Manager URBB
Telefon: 021.205.51.60

Mobil: 0722.22.11.64
E-mail: alina_bratu@tuborg.roAceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina.  
    Alina Oprea
PR Consultant Rogalski Grigoriu

Mobil: 0755.12.12.04
E-mail: alina.oprea@r-g.roAceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina.       

Andreea Idriceanu Calev
Communication consultant Asociatia RoRec

Mobil: 0728.22.22.32
E-mail: andreea.idriceanu@rorec.roAceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina.      

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  421 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings