newsletter rss
HotNews.ro

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, in vizita la SOS Satele Copiilor Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de RalucaBucur | Luni, 4 iunie 2018, 12:29 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Comunicat de presa Bucuresti, 1 iunie, 2018. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a petrecut momente pline de emotie alaturi de copiii care cresc la SOS Satele Copiilor Romania.


Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Presedintele Romaniei a fost primit cu mare bucurie de cei mici, care i-au fost ghizi de nadejde prin Satul SOS din Bucuresti. Copiii i-au adresat fel si fel de intrebari, la care  domnul Klaus Iohannis a raspuns cu caldura si umor. 


Dupa ce i-au prezentat cateva ateliere de creatie si i-au aratat cat sunt de talentati, copiii l-au invitat intr-una din casele in care cresc.


A fost unul dintre cele mai emotionante momente. Mama Iulica, parinte social si model de viata de 25 de ani la SOS Satele Copiilor, i-a prezentat Presedintelui Romaniei familia pe care o ingrijeste si in care cresc in prezent 5 copii.


"€œEste o mare onoare si o bucurie ca l-am avut pe domnul Presedinte ca oaspete. Sincer, nu imi imaginam vreodata ca Presedintele Romaniei va calca pragul casei mele. I-am povestit despre viata noatra, despre bucuriile si provocarile noastre si am descoperit un om foarte cald si interesat de viitorul copiilor. "€ (Iulica Mira - Mama SOS din 1993)


Prezenta Presedintelui Romaniei a constituit un real prilej de incurajare pentru copiii care au pierdut sprijinul familiei biologice si care cresc in Satul SOS din Bucuresti. Un moment de referinta pentru organizatia SOS Satele Copiilor, intr-un an aniversar – 25 de ani de la deschiderea primelor Sate SOS.


"€œCu ocazia aniversarii a 25 de ani de la infiintare, este o onoare pentru mine sa-i felicit pe toti care au facut parte, de-a lungul timpului, din echipa SOS Satele Copiilor Romania. Impreuna, mame SOS, asistenti maternali, consilieri si psihologi, voluntari, donatori individuali sau sponsori privati, ati reusit sa schimbati destine. Sunteti eroi pentru mai multe generatii de copii care au pasit cu incredere in viata datorita eforturilor dumneavoastra."€ (Klaus Iohannis - Presedintele Romaniei)


"In mod cert, am scris o pagina importanta in istoria de un sfert de veac a organizatiei SOS Satele Copiilor Romania. Apreciem deschiderea domnului Presedinte Klaus Iohannis pentru problematica sociala a copiilor vulnerabili din Romania. Intr-un an extrem de important pentru noi, unul aniversar, prezenta Presedintelui Romaniei ne motiveaza si mai tare sa ne continuam misiunea, accea de a oferi a doua sansa copiilor care nu ii mai au alaturi pe parintii biologici sau se afla la risc de separare de parinti."€ (Diana Podaru - Director General SOS Satele Copiilor Romania)

 

La finalul vizitei in Sat, domnul Klaus Iohannis a facut poze cu copiii si le-a oferit cadouri.

La eveniment au mai participat reprezentanti ai SOS Satele Copiilor Romania, printre care membri ai echipei de management, mame sociale, psihologi si pedagogi.

 

Despre SOS Satele Copiilor Romania


SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children's Villages International, prezenta in 135 de tari ale lumii. SOS Satele Copiilor Romania aniverseaza anul acesta 25 de ani.

Activitatea organizatiei este centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei biologice. In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in Satele SOS Romania, din Bucuresti, Cisnadie -€“ Sibiu si Hemeius -€“ Bacau.

Peste 40.000 de copii si adulti au fost sprijiniti in mod direct de SOS Satele Copiilor Romania, din anul 1993.

SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti, precum si sustinere scolara pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi.

 

Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi pe www.sos-satelecopiilor.ro

  100 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by