newsletter rss
HotNews.ro

4 hectare noi de perdele forestiere plantate de ViitorPlus


PDF Print
A | a
E-mail
de ViitorPlus | Joi, 26 aprilie 2018, 19:36 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Adopta un copac (2) | Foto: webPR.ro

ViitorPlus -€“ asociatia pentru dezvoltare durabila anunta rezultatele campaniei de plantare din aceasta primavara, actiune ce face parte din programul "Adopta un copac!€"


4 hectare noi de perdele forestiere au fost plantate in aceasta primavara de catre asociatia ViitorPlus cu sprijinul a 350 de voluntari, angajati ai companiilor care sustin programul "€žAdopta un copac!"€. Perdeaua forestiera a fost plantata paralel cu DN41, drum afectat de inzapeziri, langa comuna Chirnogi, judetul Calarasi. Asadar, au fost continuate lucrarile incepute in toamna anului 2017, perdeaua forestiera avand 6 hectare in acest moment, dar se va extinde, plantarile continuand si in toamna. In acest link puteti vedea un clip video cu imagini de la plantari.

Programul „Adopta un copac!” a fost lansat in urma cu 11 de ani de catre asociatia ViitorPlus cu scopul de a creste suprafetele impadurite din sudul Romaniei, caci suprafata de padure din aceasta regiune este de 4 ori mai mica decat minimul recomandat pentru zona de campie.

"€žIn ultimii 2 ani, ne-am concentrat pe plantarea de perdele forestiere datorita multiplelor beneficii pe care acestea le au atat pentru natura, cat si pentru protejarea drumurilor pe timpul iernii si oprirea inzapezirii acestora. Desi Romania isi propunea in anul 2014 sa realizeze 5.000 de hectare de perdele forestiere, pana acum au fost impadurite doar 23 hectare. In ritmul acesta, ar fi fost nevoie de 1.000 de ani pentru atingerea obiectivului, la care de altfel autoritatile au si renuntat anul acesta. In „Adopta un copac!” crestem perdele forestiere, care altfel nu ar exista, fiind sadite exclusiv din fonduri private, atrase de la companii si persoane fizice.", a declarat Teia Ciulacu, Presedinte ViitorPlus.

Beneficiile aduse de perdelelor forestiere sunt multiple. Ele sunt plantate de-a lungul drumurilor, cailor de acces sau in jurul unor terenuri agricole. Perdelele forestiere protejeaza aceste zone deoarece retin zapada si diminueaza viteza vantului, astfel previn inzapezirea drumurilor. Totodata, perdelele forestiere protejeaza solul supus eroziunii, imbunatatesc microclimatul local, stimuleaza biodiversitatea, cresc calitatea aerului si echilibreaza circuitele hidrologice.

In aceasta primavara, cei 350 de voluntari implicati au fost angajati ai companiilor care au sustinut si financiar proiectul: Allianz Technology, ESOP Consulting, Pastel, Henkel Romania, ING Bank, Microchip Technology Inc., TenarisSilcotub, TPA Romania. O parte dintre aceste companii au ales ca fiecare arbore plantat sa fie un semn de multumire pentru fiecare partener al companiei. Au mai sustinut Campania de plantare organizatiile partenere Autonom Rent a Car, Directia Silvica Calarasi, Primaria Chirnogi.

Plantarile perdelelor forestiere in cadrul programului "€žAdopta un copac!" continua si in toamna anului 2018. Deja o parte din fondurile necesare au fost asigurate de catre: Dr. Reddy's Laboratories Ltd. (donatii salariale a caror valoare este dublata de companie), NEPI Rockcastle, Coca-Cola HBC Romania, donator international Xavier Menguy si donatii de la persoane fizice pe platforma Startarium, sume care au fost dublate de catre ING Bank, sustinatorul platformei.

In perioada 2007-2018, sub umbrela ViitorPlus, peste 11.350 de voluntari au ajutat la infiintarea a 67 de hectare noi de padure. Accesati pagina Facebook a programului pentru mai multe detalii, fotografii si clipuri de la plantari www.facebook.com/adoptauncopac .


Despre ViitorPlus si "Adopta un copac!"

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie non-profit cu o experienta de 12 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt „Adopta un copac!ˮ, Atelierul de Panza, Recicleta, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Bigar - amenajare eco-turistica, Regenesys.

Viziunea ViitorPlus: "€žIncurajam si contribuim la dezvoltarea durabila pentru indivizi, organizatii si comunitati."  Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web:  www.viitorplus.ro

  81 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by