newsletter rss
HotNews.ro

Noi perdele forestiere, sadite de 450 de voluntari, pentru protectia drumurilor si culturilor


PDF Print
A | a
E-mail
de ViitorPlus | Joi, 7 decembrie 2017, 15:02 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Adopta un copac (1) | Foto: webPR.ro
ViitorPlus - "asociatia pentru dezvoltare durabila€“ - anunta rezultatele din aceasta toamna ale programului "€žAdopta un copac!", dedicat cresterii perdelelor forestiere si educatiei de mediu.

450 de voluntari pasionati de mediu, elevi, angajati ai unor companii si reprezentanti ai comunitatilor locale, au participat in luna noiembrie la plantarea a 3.000 de puieti de plop, paducel, ulm si salcioara, reprezentand 2,5 hectare de perdele forestiere in comunele Roseti si Chirnogi, judetul Calarasi.


Impaduririle s-au facut de-a lungul DN41 dar si in jurul culturilor agricole, avand rol de protectie pe termen lung. Initiativa de plantare face parte din programului "Adopta un copac!", focalizat pe cresterea de perdele forestiere, care altfel nu ar exista, fiind sadite exclusiv din fonduri private, atrase de asociatia ViitorPlus de la companii si persoane fizice.Activitatile de impadurire, cu implicarea voluntarilor, au rol important educativ in domeniu. Iata ce spun voluntarii la finalul unei zile de impadurire in cadrul programului "Adopta un copac!":

 

"M-a determinat sa particip la aceasta activitatea ideea ca TU POTI SCHIMBA CEVA, nu doar sa astepti si sa te plangi ca nu se intampla ceva.€“-  Raluca P.

 

"€žSa plantezi un copac este unul din cele mai frumoase gesturi. Continuati astfel si va fi macar putin mai bine.€“- Doru I.

 

"Intreaga actiune a fost exceptionala de la organizare la impact. Doresc sa imi pastrez atitudinea deschisa de a proteja mediul, de a participa la actiuni de voluntariat, nu numai cu suport financiar dar si cu munca mea. Astfel, contributia este mult mai importanta.€“- Alina C.

 

Plantarile de perdele forestiere din aceasta toamna au fost posibile atat datorita celor 450 de voluntari pasionati de protejarea naturii, elevi de la 2 licee din Calarasi, elevi ai scolilor din com. Chirnogi, angajati in cadrul companiilor care au sustinut si financiar programul: Carrefour Romania, Microchip Technology Inc., METRO SYSTEMS Romania, 1&1 Internet Development, TenarisSilcotub, TPA Romania si ING Bank; cat si a organizatiilor partenere: Autonom Rent a Car, Directia Silvica Calarasi, Primaria Chirnogi.

 

Toti cei care doresc sa participe activ la sadirea a inca 8 hectare de perdele forestiere, la prevenirea inzapezirii drumurilor in timpul iernii, pot deveni parinti de copacei in programul "Adopta un copac!", alegand unul dintre pachetele de beneficii disponibile https://www.viitorplus.ro/adoptauncopac


In Romania este nevoie de cel putin 5.000 de hectare de perdele forestiere de-alungul cailor de comunicatie, dar in ultimii 4 ani, autoritatile au plantat doar 23 de hectare. In ritmul acesta, obiectivul s-ar atinge in 1.000 de ani. De aceea, este nevoie de implicarea tuturor celor care iubesc natura si vor sa participe la un mediu prietenos si sanatos.

 

In perioada 2007-2017, sub umbrela ViitorPlus, peste 11.000 de voluntari au ajutat la infiintarea a 63 de hectare noi de padure. Accesati pagina Facebook a programului pentru mai multe detalii, fotografii si clipuri de la plantari www.facebook.com/adoptauncopac.


Despre ViitorPlus si "€žAdopta un copac!"


ViitorPlus - "asociatia pentru dezvoltare durabila" - este o organizatie non-profit cu o experienta de 11 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt "Adopta un copac!", Atelierul de Panza, Recicleta, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Bigar - amenajare eco-turistica, Regenesys.

Viziunea ViitorPlus: "Incurajam si contribuim la dezvoltarea durabila pentru indivizi, organizatii si comunitati." Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web:  www.viitorplus.ro

  102 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by