newsletter rss
HotNews.ro

VIITORUL STRIGA PREZENT! O campanie SOS Satele Copiilor Romania, pentru sustinerea la scoala a 200 de copii


PDF Print
A | a
E-mail
de RalucaBucur | Luni, 4 septembrie 2017, 18:20 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

SOS Satele Copiilor Viitorul Striga Prezent 1 | Foto: webPR.ro
Bucuresti, 4 septembrie 2017. SOS Satele Copiilor Romania lanseaza un nou indemn de implicare prin donatii. Din lipsuri nu se nasc visuri. Dar, daca un copil e sustinut sa mearga la scoala, acel simplu Prezent!, cand se striga catalogul, face ca viitorul sa se schimbe in bine.

Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului scolar timpuriu situeaza Romania intre primele trei state ale Uniunii Europene. Saracia extrema si responsabilitatile domestice sunt piedici cu consecinte puternice pentru copiii care provin din medii defavorizate, cea mai grava consecinta fiind abandonul scolar.

Sub sloganul "VIITORUL STRIGA PREZENT!", SOS Satele Copiilor Romania initiaza o campanie de strangere de fonduri, al carei obiectiv este sustinerea la scoala a celor aproximativ 200 de copii si tineri lipsiti de ingrijirea familiei biologice si care cresc acum sub ocrotirea organizatiei.

Donatiile colectate in aceasta campanie vor fi utilizate in proportie de 100% pentru acoperirea cheltuielilor pe intreg parcursul anului scolar, cum ar fi achizitionarea de rechizite, imbracaminte si incaltaminte noua, a costurilor de ingrijire medicala, terapie psihologica, activitati extra-scolare si educatie de calitate.

Este important ca fiecare dintre noi sa oferim un sprijin constant si un angajament pe termen lung pentru mentinerea copiilor la scoala. Eforturile SOS Satele Copiilor Romania au fost rasplatite cu rezultate bune in 2016: o promovabilitate scolara de 99% pentru copiii care cresc in cele trei Sate ale organizatiei. Totodata, 90% dintre tinerii care au iesit de sub protectia SOS in ultimii 25 de ani si-au gasit un loc de munca stabil si sunt bine integrati in societate. (Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania)

Ideea campaniei porneste de la faptul ca abandonul scolar sau absentele de la ore le rapesc copiilor sansa de a fi mari intr-o zi. Pentru ei, viitorul este absent. Dar, lucrurile se pot schimba in bine, daca investim Acum pentru ca Maine sa fie bine.

Cei care doresc sa se implice, pot contribui prin mai multe metode:

- donatii online, cu cardul bancar, pe website-ul campaniei: www.viitorulprezent.sos-satelecopiilor.ro;

- donatii prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro/ luna) si

- donatii bancare direct in contul bancar al organizatiei SOS Satele Copiilor Romania: RO84BACX0000001080003013.

Campania VIITORUL STRIGA PREZENT! se va desfasura in perioada 4 septembrie -€“ 4 octombrie si se adreseaza atat publicului larg, oamenilor de bine care doresc sa contribuie la ajutorarea copiilor ramasi fara sustinerea familiei biologice, cat si companiilor, institutiilor si reprezentantilor media.

www.viitorulprezent.sos-satelecopiilor.ro

Despre noi

SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Childrenâ€'s Villages International, organism care deruleaza programe in 134 de tari ale lumii. Asociatia SOS Satele Copiilor Romania este prezenta in Romania de 27 de ani si isi desfasoara activitatea prin 3 programe la nivel national: in Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau.

Activitatea organizatiei este centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei biologice. In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in familia SOS Romania.

SOS Satele Copiilor Romania
deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti.
  218 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by