newsletter rss
HotNews.ro

O trupa de artisti stradali din Finlanda a strabatut Europa pentru a-i bucura pe copiii de la SOS Satele Copiilor Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de RalucaBucur | Marţi, 27 iunie 2017, 12:43 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

SOS Satele Copiilor Bucuresti | Foto: webPR.ro
O trupa de artisti stradali din Finlanda a strabatut Europa pentru a-i bucura pe copiii de la SOS Satele Copiilor Romania O trupa de circari din Finlanda strabate an de an mii de kilometri pentru a-i face fericiti pe copiii din Romania. Prima oprire de anul acesta a fost la SOS Satele Copiilor Romania, unde au organizat un spectacol si mai multe ateliere distractive pentru cei aproximativ 50 de copii din Satul SOS Bucuresti.

Timp de 3 zile, copiii din Satul SOS au invatat sa faca jonglerii, baloane de sapun gigantice, acrobatii, dar au invatat si cateva cuvinte in finlandeza.

Initiatorul proiectului este Pekka Laamanen, iar ideea i-a venit intr-un moment dramatic din viata sa, atunci cand se afla in spital cu baietelul sau diagnosticat cu o boala grava.

"In spital era o fetita care nu putea sa mearga din cauza tratamentului, dar, cand am facut cateva trucuri, fata s-a ridicat si a inceput sa mearga. A fost impresionant", a marturisit Pekka, care si-a propus sa ajunga in comunitatile dezavantajate din Romania, care nu au avut niciodata acces la acest gen de activitati.

Caravana 2017 Circus Tour to Romania reuneste 11 artisti, care calatoresc cu 2 rulote si o masina pana la finalul lunii iulie, data la care se va reintoarce in Finlanda. La fiecare oprire, artistii organizeaza spectacole si ateliere ritmice, de jonglerii, de construit avioane de hartie, masti si piramide umane si au suportul Fundatiei Finlandeze pentru Cultura.

Artistii au promis ca revin si in 2018 si vor include in traseul lor si celelalte Sate SOS din Romania.

SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children¬s Villages International, organism care deruleaza programe in 134 de tari ale lumii. Asociatia SOS Satele Copiilor Romania este prezenta in Romania de 27 de ani si isi desfasoara activitatea prin 3 programe la nivel national: in Bucuresti, Cisnadie ¬ Sibiu si Hemeius ¬ Bacau. Activitatea organizatiei este centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei biologice. In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie si aproape 200 cresc in familia SOS Romania. SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti.

  112 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by