newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza a 12-a editie a programului Spatii Verzi, cu finantari de 677.000 lei


PDF Print
A | a
E-mail
de Grayling | Joi, 19 ianuarie 2017, 10:19 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Spatii verzi 2017_RO | Foto: webPR.ro

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza cea de-a 12-a editie a programului Spatii Verzi, cea mai veche platforma de responsabilitate sociala a MOL Romania, prin care compania aloca asociatiilor si organizatiilor un fond anual de  677.000 lei pentru implementarea proiectelor de protectie a mediului si de incurajare a implicarii tinerilor in activitati relevante.

"MOL Romania a lansat in anul 2006 platforma de CSR «Spatii Verzi» prin care ne-am propus sa sprijinim financiar asociatii si organizatii care au prezentat proiecte de mediu. In acelasi timp, am cautat proiecte care sa contina si o importanta componenta educationala, pentru ca in opinia noastra, este esential ca tanara generatie sa constientizeze importanta protectiei mediului. Rezultatele primilor 11 ani de activitate vorbesc de la sine despre succesul acestui program. Prin intermediul Spatii Verzi, MOL Romania a sprijinit plantarea a peste 71.966 de copaci si arbusti si a 69.006 de flori in ultimii 11 ani, ceea ce inseamna, in medie, 17 copaci si 15 flori in fiecare zi. Este un rezultat cu care ne mandrim si pe care il consideram cadoul nostru pentru comunitate si, mai ales, pentru generatiile viitoare" a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

"€žInteresul fata de programul Spatii Verzi este in continuare foarte ridicat, chiar daca lansam deja editia a 12-a. Interesul necontenit se datoreaza faptului ca programul se bazeaza in primul rand pe imbinarea armonioasa a activitatilor practice si educationale de protectia mediului, acest aspect facandu-l atractiv in fiecare an pentru mii de voluntari din randul copiilor, tinerilor si adultilor, care se implica activ in derularea proiectelor finantate,"€ a declarat László Potozky, fondator si director al Fundatiei pentru Parteneriat.

Incepand din 2006, prin intermediul programului Spatii Verzi au fost finantate 472 de proiecte cu o suma ce depaseste 5 milioane de lei. Peste 186.000 de persoane, echivalentul numarului de locuitori ai municipiului Oradea, au fost implicate in activitatile desfasurate in cadrul acestor proiecte, iar rezultatul eforturilor lor este remarcabil. Astfel, au fost reampaduriti aproximativ 4.000 de metri patrati in timp ce suprafata spatiilor verzi create si reabilitate a depasit 450.000 de metri patrati, reprezentand o suprafata aproximativ egala cu cea a 90 de terenuri de fotbal. De asemenea, programul a sprijinit organizarea a 89 de tabere Junior Ranger si a 677 activitati extrascolare, in cadrul carora tinerii participanti au dobandit cunostinte si experiente importante referitoare la mediul inconjurator.

Detalii despre program

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat continua programul "Spatii Verzi"€ si in 2017, organizatiile neguvernamentale fiind invitate sa trimita propuneri de proiecte pana la data de 15 februarie 2017. Ca si in anii precedenti, proiectele pot fi inscrise pentru finantare in cadrul uneia dintre cele doua componente ale programului: Spatii Verzi Urbane si Arii Naturale Protejate. Proiectele inscrise vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate iar castigatorii vor fi anuntati pana la sfarsitul lunii martie 2017. In cadrul componentei Spatii Verzi Urbane sunt finantate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafete inverzite precum si desfasurarea activitilor de educatie ecologică in randul comunitătilor locale. In cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt cautate si recompensate proiecte care sa promoveze si sa aduca in atentia publicului problematica ariilor protejate din Romania, cu scopul de a imbunătăți nivelul de cunoastere in acest domeniu in randul comunitatilor locale. Proiectele finantate prin aceasta componenta pot fi implementate de ONG-uri in parteneriat cu organizatii, institutii publice dar şi cu administratori de arii protejate. Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei.  Mai multe detalii despre program pot fi gasite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.
 

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 30 de tari, aproximativ 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. In domeniul explorarii si productiei de hidrocarburi, experienta de peste 75 de ani a Grupului sprijina operatiunile de productie in 8 tari si activitatile de explorare in 13 tari. Grupul MOL controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 10 tari, din care peste 200 in Romania.

 

Despre Fundatia pentru Parteneriat

Fundatia pentru Parteneriat sprijina imbunatatirea mediului si dezvoltarea comunitatilor din Romania, contribuind astfel la formarea unei societati durabile. Fundatia dezvolta si implementeaza o gama larga de programe si instrumente, care includ finantarile, asistenta tehnica, instruirea precum si programe operationale specifice avand ca scop sprijinirea initiativelor de dezvoltare durabila si de sprijinire a comunitatilor. Astfel, prin intermediul programelor de finantare derulate de fundatie, in ultimii 17 ani au fost sprijinite cu peste 50 de milioane de lei aproape 1.100 de proiecte de protejare a mediului si de dezvoltare comunitara derulate de ONG-uri.

 

  118 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings