newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Fundatia Scheherazade sustine integrarea refugiatilor


PDF Print
A | a
E-mail
de bdr | Marţi, 19 aprilie 2016, 13:37 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Copii refugiati beneficiari ai proiectului | Foto: webPR.ro
Fundatia Scheherazade promoveaza, in cadrul proiectului ”Punti catre speranta”, diversitatea si multiculturalismul in societatea romaneasca si incurajeaza conservarea identitatii culturale a persoanele care beneficiaza de o forma de protectie pe teritoriul Romaniei, precum si a solicitantilor de azil, prin manifestari culturale, intalniri, consiliere si asistentasociala, servicii psihologice si educationale.

Fundatia Scheherazade organizeaza conferinta de inchidere a proiectului, marati, 19 aprilie, de la ora 10:00, la Hotel Radisson Blu, Sala Taygete, mezanin, Str. Calea Victoriei, nr 63-81, Sector 1, Bucuresti.

Proiectul Punti catre speranta ofera acces la servicii de calitate pentru solicitanti de azil si persoane cu o forma de protectie in Romania, al Fundatiei Scheherazade, derulat in parteneriat cu Inspectoratul General pentru Imigrari si Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, si-a propus integrarea refugiatilor in societate si facilitarea accesului la servicii sociale, educationale si psihologice. 



”In cadrul proiectului, Fundatia Scheherazade a oferit servicii de consiliere si asistenta sociala pentru un numar de 88 de persoane, servicii de informare si consiliere pentru 81 de oameni, consiliere psiho-sociala si servicii psihologice pentru 28 de persoane. Refugiatii se confrunta adesea cu probleme de sanatate generala, psihica si cu un nivel foarte ridicat de stres. Peste 50 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere si orientare profesionala, din care cinci au reusit sa se angajeze in baza unui contract de munca”, a declarat presedinta Fundatiei Scheherazade, Wajiha Haris. Mai mult, 45 de persoane au beneficiat de suport la plata chiriei pe o perioada de sase luni, iar un numar semnificativ de beneficiari au fost ajutati cu plata taxelor catre diferite institutii publice, traduceri si legalizari ale documentelor personale. Recuperarea scolara, activitatile educative si educatia non formala, reprezinta un alt obiectiv important al proiectului. 30 de copii au participat la ateliere de teatru si animattie lingvistica, ateliere de scriere a povestilor personale, ateliere de dans, pictura si cursuri de limba romana”, a adaugat Wajiha Haris.

      

 

 

Conform datelor anuale primite de la Inspectoratul General pentru Imigrari, numarul persoanelor care au solicitat azil in Romania, in 2015, a scazut. Daca in 2014, 1.506 persoane solicitau azil, anul trecut au fost depuse doar 1.266 de cereri.  Majoritatea celor care au depus o cerere de azil in 2015, pentru prima data, sunt de origine siriana (541), irakiana (214) si afgana (96).

 

Proiectul ”Punti catre speranta” este finanttat prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

 

  



107 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings