newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Urban Talks, conferintele despre oras, incep vineri 1 aprilie


PDF Print
A | a
E-mail
de Onomatopy | Marţi, 29 martie 2016, 14:52 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Afis Urban Talks | Foto: webPR.ro

Gandite ca un impuls de inspiratie de cate doua ore pentru orase mai empatice, conferintele se adreseaza celor interesati de cresterea sanatoasa a oraselor si de calitatea locuirii - bucuresteni care vor sa afle mai multe despre cultura urbana, antreprenori cu proiecte ce influenteaza viata oraselor, studenti la Arhitectura si Urbanism sau membri ai organizatiilor ce contribuie la dinamica urbana.


Invitati sunt Martin Barry, director si fondator RESITE Festival Praga, Alin Vaida, director al festivalului Jazz in the Park si Livia Stan de la Ministerul Finantelor Publice, iar moderator Anamaria Vrabie, co-fondator Urban INC/ Odaia Creativa. 

 

Pe 1 aprilie tema este FESTIVALURI URBANE SI CITY MAKING. Prima interventie ii revine lui Martin Barry, arhitect peisagist, fondator ReSITE Praga si fost asociat al W Architecture din New York. Martin este un american stabilit in Praga in urma unei burse Fulbright. De ce a ales capitala Cehiei, de ce a fondat ReSITE si cum a reusit sa conecteze autoritatile si politicile publice din Praga la tendintele globale in regenerare urbana va vorbi la Bucuresti pe 1 aprilie.

 

ReSITE, festival-platforma pentru schimbul de idei despre cum orasele pot deveni mai prietenoase, locuibile, competitive si reziliente a ajuns la a 5-a editie. Festivalul a atras in jurul orasului Praga principalii ganditori internationali din design urban, mobilitate, guvernanta urbana sau investitii imobiliare. Martin va povesti despre forta si limitarile festivalurilor dedicate vietii urbane si va incerca sa transpuna experienta sa in lansari de idei si provocari pentru Bucuresti. Ce functioneaza si ce nu in activarea spatiilor vacante? Cum sa reinventezi spatii ce nu mai raspund nevoilor orasului?

 

Alin Vaida este fondatorul festivalului Jazz in the Park, cunoscut in Cluj-Napoca ca proiectul care „a redat Parcul Central clujenilor”. Ideea a aparut intr-un moment  in care Parcul Central, cel mai mare spatiu verde al orasului era subapreciat si putin folosit din cauza multor restrictii (nu calcati iarba, interzis accesul cu caini in parc, etc). Jazz in the Park a fost primul proiect derulat vreodata in incinta parcului si a declansat o adevarata miscare sociala, oamenii avand voie sa vina cu hamace sau paturi de picnic. Inca de la prima editie din 2013 a inregistrat peste 20.000 de participanti si in timp a devenit proiect strategic al orasului Cluj-Napoca. Jazz in the Park a fost de doua ori finalist la European Festival Awards.

 

Livia Stan este directorul general al Directiei Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate din cadrul Ministerului Finantelor Publice din februarie 2011, gestionand un portofoliu de peste 3 miliarde de euro. Livia lucreaza de 14 ani in administratia publica si nu a incetat niciun moment sa creada ca munca sa si a multor colegi asemenea ei, conteaza. Nu a incetat sa sustina ca Sistemul, de cele mai multe ori greoi si  indolent fata de cei pe care ar trebui sa-i serveasca, are un potential extraordinar de a genera bunastare. Din hatisurile birocratice si tonele de maculatura se pot naste proiecte frumoase care schimba fata oraselor si vietile oamenilor. Livia va vorbi despre proiectele care, departe de lumina reflectoarelor atintite pe politicienii care taie panglici, pun bazele unor parteneriate solide intre cetateni, investitori si stat.

 

Urban Talks continua saptamanal toata luna aprilie in acelasi spatiu si cu acelasi format: vineri 8 aprilie, vineri 15 aprilie si joi 21 aprilie. Discutiile au loc in limba engleza. Intrarea este libera in limita locurilor, dupa confirmarea pe Eventbrite. DETALII: www.odaiacreativa.ro, hello@urbaninc.ro sau pe pagina de Facebook Urban INC.

 

Urban Talks este parte din Urban INC (Urban Insights Center), un proiect Odaia Creativa finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Din mai 2016 Urban INC se deschide in Splaiul Unirii 160, Bucuresti. Parteneri: Federatia Zonelor Metroplitane si Aglomerarilor Urbane din Romania, Norwegian Institute for Urban and Regional Research, NOD Makerspace, La Firul Ierbii. Cu sprijinul: ICLEI – Local Governments for Sustainability, London School of Economics and Political Science (Programul Dezvoltare Urbana si Regionala). 

  98 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings