newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Invitatie conferinta de lansare a Studiului privind identificarea nevoilor grupurilor defavorizate, cu risc de marginalizare si excluziune sociala


PDF Print
A | a
E-mail
de APDD-Agenda21 | Luni, 25 ianuarie 2016, 16:35 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21 va invita la conferinta de lansare a Studiului privind identificarea nevoilor grupurilor defavorizate, cu risc de marginalizare si excluziune sociala. Evenimentul va avea loc marti, 26 ianuarie 2016, incepAnd cu ora 11.00, la sediul Fundatiei RomAno - Americane (str. Gina Patrichi (fosta Orlando) nr. 6, sect. 1, Bucuresti).

Studiul, realizat cu sprijinul voluntarilor, ofera atat informatii relevante, cat si propuneri realiste si eficiente pentru reducerea riscului de excluziune sociala a grupurilor vulnerabile. Acest studiu constituie totodata un important fundament strategic  pentru  elaborarea strategiilor si a planurilor de actiune care promoveaza guvernarea incluziva la nivel local, inclusiv prin exersarea si implementarea mecanismelor consultative si decizionale in relatia administratie-cetateni-societatea civila. Pentru realizarea studiului au fost chestionate 1.200 de persoane, respectiv 600 de respondenti din mediul institutional si 600 de cetateni din cadrul comunitatilor locale incluse in proiect.

De asemenea, cu aceasta ocazie va fi prezentat si Compendiul de bune practici in domeniul incluziunii sociale care se doreste a fi o resursa pusa la dispozitia tuturor actorilor implicati in procesul complex de incluziune sociala a diverselor grupuri vulnerabile sau a comunitatilor dezavantajate.

Atat studiul, cat si compendiul sunt realizate in cadrul proiectului Guvernare Incluziva, implementat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI, program finantat prin Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul RomAn de Dezvoltare Sociala. Valoarea totala a proiectului este de 720,180.02 RON, din care co-finantarea Granturilor SEE este in valoare de 550,937.70 RON, iar co-finantarea publica este de 97,224.30 RON. Proiectul vizeaza initiative menite sa raspunda mai bine problemelor cu care se confrunta grupurile dezavantajate si propune un set de masuri coerente, menite sa contribuie la reducerea riscului de excludere si de marginalizare sociala a grupurilor vulnerabile din judetele Buzau, Calarasi, Cluj, Dolj si Mures, prin colaborarea dintre autoritatile publice si societatea civila.

Jurnalistii acreditati, dar si alte persoane interesate sunt rugati sa confirme participarea pana la data de 25.01.2015, la e-mail: steluta.spataru@anfp.gov.ro, persoana de contact Steluta Spataru, tel. 0374 112 739.
  160 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by