newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Asociatia Touched Romania celebreaza 10 ani de activitate in sprijinul mamelor aflate in dificultate


PDF Print
A | a
E-mail
de ComunicatDePresa | Marţi, 13 octombrie 2015, 17:15 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Raegan Glugosh, fondatoarea Touched Romania | Foto: webPR.ro

Organizatia non-guvernamentala Touched Romania, ce previne abandonul si ajuta mamele si copiii sa ramana impreuna, sarbatoreste in luna octombrie un deceniu de activitate. In acesti 10 ani, Asociatia Touched Romania a reusit sa schimbe in bine vietile multor copii si mame, persoane aflate in situatii de risc, excluziune sociala, saracie si victime ale violentei domestice. Asociatia ofera sprijin material, consiliere psiho-emotionala, un program educational de baza si de reintegrare socio-profesionala.

”€œCu bucurie, putem afirma ca in cei 10 ani de activitate, desi am intampinat multe obstacole si dificultati, ne-am bucurat sa vedem vieti transformate, copii ramanand alaturi de mamele lor, crescand frumos si dezvoltandu-se armonios, mame angajate, familii reintregite. Pe scurt, prin implicarea activa a Asociatiei Touched Romania (echipa operationala si voluntari), am oferit sprijin anual pentru peste 1500 mame vulnerabile si peste 2600 de micuti din spitalele de copii (Marie Curie, Fundeni, IOMC, CPRUCA). Anual, recrutam un numar de 60 – 80 de persoane din mediul corporate, care isi exprima dorinta de a se implica in ingrijirea bebelusilor abandonati sau a copiilor aflati in situatii de risc„€, declara Natalia Ungureanu, Director Executiv Touched Romania.

Bazele acestui ONG au fost puse de Raegan Glugosh, asistent medical din California, ce a hotarat sa se implice in activitatile umanitare din Romania. Stabilita aici din anul 1998, a inceput sa lucreze alaturi de alti voluntari in centrele pentru copii abandonati si in alte institutii guvernamentale asemanatoare. In 2005, eforturile lui Raegan si ale echipei fondatoare s-au canalizat catre initierea Asociatiei Touched Romania si catre deschiderea Casei Agar - un centru rezidential pentru mame aflate in situatii critice.

Centrul Maternal ”€œCasa Agar„€ a ajutat, din anul 2006 pana in prezent, peste 150 de femei si 200 de copii. Mamele sunt indrumate de catre membrii echipei pluridisciplinare pe toata perioada sederii lor, timp in care descopera noi prioritati si un set propriu de valori dupa care se pot ghida pe noul drum. In continuarea eforturilor socio-educationale pentru reintegrare in comunitate, Asociatia Touched Romania a initiat si dezvoltat intreprinderea sociala ”€œTouched”€, ce are ca scop producerea de bijuterii. Bijuteriile sunt lucrate manual de mame angajate si voluntari, care parcurg intern stagiul de formare profesionala, iar veniturile obtinute in urma vanzarilor reprezinta o sursa de venit pentru mame. Asociatia partenera Touched Collection ofera doua linii de bijuterii: linia de lux (lucrate cu perle, cristale Swarovski, lantisoare placate cu aur si argint) si linia hippie, ce utilizeaza ca materii prime lemnul, scoica, piatra naturala si sticla, montate manual pe arama.

Pe langa Centrul Maternal ”€œCasa Agar”€, Touched Romania a dezvoltat si alte proiecte in folosul unor beneficiari precum copiii bolnavi de cancer si leucemie, bebelusii abandonati si copiii aflati in sistemul de asistenta maternala sau in institutii de ocrotire:

·         Programul de voluntariat din spitale si din institutii pentru copii, ”€œVoluntari pentru destine”€, alina suferinta copiilor grav bolnavi sau abandonati si desfasoara impreuna cu ei diverse activitati educative si recreative (krafting, creatie, jocuri si concursuri).

·         Programul de asistenta maternala ”€œSuflete micute„€ sprijina un grup de asistente maternale profesioniste, oferind sansa copiilor orfani sa creasca in sanul unor familii si sa aiba o copilarie linistita.

·         ”€œGradinita pentru toti copiii„ ajuta copiii care provin din familii sarace sau monoparentale sa mearga la gradinita si sa se integreze mai usor in comunitate.

·        ”€œApartamentul de tranzitie” ofera adapost si sprijin holistic unor familii monoparentale in dificultate.

·         Centrul de Consiliere si Reintegrare sociala pune la dispozitie consiliere psiho-emotionala si juridica si un program de reintegrare socio-profesionala pentru femeile aflate in situatie de saracie, excluziune sociala sau pentru victimele violentei domestice.

 

Despre Touched Romania

Asociatia Touched Romania a fost infiintata in anul 2005, pentru a contribui la prevenirea abandonului copiilor, a sprijini mamele vulnerabile si a ajuta copiii cu afectiuni medicale grave. Touched Romania contribuie la transformarea vietii copiilor si a mamelor aflate in situatii de risc, oferindu-le suport emotional, material si educational.

Cei care doresc sa sprijine financiar proiectele Touched Romania pot face donatii online cu card bancar, prin virament bancar si PayPal sau pot achizitiona bijuterii Touched Collection.

 

Mai multe detalii sunt disponibile la:

www.touchedromania.org 

www.touchedcollection.ro

www.facebook.com/touchedcollection

 

  107 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings