newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Asociatia Fluens a organizat Saptamana Seniorilor pentru varstincii din centrele sociale din Bucuresti


PDF Print
A | a
E-mail
de Fluens | Duminică, 4 octombrie 2015, 20:50 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

In cadrul Saptamanii Seniorilor, echipa Fluens a derulat o serie de initiative destinate bunicilor din Centrul Straulesti, Centrul Socio-Medical al Municipiului Bucuresti (din cadrul Spitalului Sf. Luca), Centrul Odai, Centrul Sf. Vasile, Centrul Sf. Elena. Evenimentele au avut loc atat in Bucuresti, cat si in afara orasului. Calendarul evenimentelor a inclus: excursie la manastirea Pasarea, excursie la Constanta, participarea la un spectacol  de muzica populara la Sala Palatului, excursie la Manastirea Snagov, curatarea, renovarea si decorarea gradinii Centrului Medico Social al Municipiului Bucuresti, concursuri de sah si table. Fiecare initiativa s-a bucurat de sprijinul oferit de voluntarii Asociatiei sau din cadrul companiilor partenere.

 

Totodata, chiar de 1 octombrie, ziua oficiala a seniorilor, Asociatia Fluens a lansat si apelul de sprijin pentru seniori, denumit Fondul medical pentru bunicii din centrele sociale. Prin intermediul Fondului medical se doreste strangerea sumei de 5000 de Ron, care va acoperi 3 operatii de cataracta si achizitionarea a 3 proteze pentru seniorii din centrele de stat cu care organizatia lucreaza. Pana la sfarsitul lunii octombrie, toti cei care doresc sa contribuie o pot face donand o suma modica in contul Asociatiei Fluens (RO 57 BRDE 410 SV 2844 9744 100), cu mentiunea Fondul medical pentru bunici. Seniorii vor beneficia de interventiile necesare pe masura ce sumele care acopera operatia vor fi stranse.

 

 

Otilia Geavlete, Vicepresedinte Asociatia Fluens- Sprijinirea persoanelor varstnice prin programe de terapie si de socializare este o directie strategica de dezvoltare a organizatiei noastre. Ne dorim ca prin fiecare initiativa pe care o avem sa le oferim seniorilor sentimentul de utilitate, o viata demna si acces la servicii medicale care sa le permita sa priveasca dincolo de conditia modesta pe care o au din punct de vedere economic si social.

 

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 12 luni (15 aprilie 2015 -15 aprilie 2016), fiind un proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Bugetul total al proiectului este de 82,942Euro, din care 70,394 Euro reprezinta finantare nerambursabila.

 

Despre Asociatia Fluens

Asociatia Fluens deruleaza, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin in sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonati, batrani singuri, tineri aflati la inceput de drum, persoane bolnave si familii care provin din medii defavorizate.. Asociatia dezvolta o serie de proiecte in parteneriat cu directiile de protectie a copilului, caminele de varstnici, organizatii publice si private.

 

Activitatea organizatiei poate fi urmarita online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/damdirectiebinelui

  232 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by