newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Cum sa ai un an mai bun? Devino voluntar intr-un centru de plasament!


PDF Print
A | a
E-mail
de A.B. | Vineri, 9 ianuarie 2015, 15:01 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Colaj - Volunteer - have fun, change lives | Foto: webPR.ro
A simti ca schimbi o viata este o rasplata frumoasa pentru doar doua ore pe saptamana alaturi de copiii din centrele de plasament. Inchisi in centre, copiii au mare nevoie de indrumatori care sa le deschida noi perspective si sa ii atraga spre educatie.

Tinerii peste 15 ani din Bucuresti si Cluj-Napoca sunt invitati sa aduca bucurie copiilor din centre de plasament prin proiectul „Da-ti pasiunea mai departe!”. Ei vor sustine cursuri interactive, prin joc, in functie de pasiunile lor – de la matematica sau engleza, la fotografie sau dans.


Proiectul de voluntariat „Da-ti pasiunea mai departe!”, nominalizat drept proiectul anului la Gala Nationala a Voluntarilor, se desfasoara in cadrul programului educational Ajungem Mari al Asociatiei Lindenfeld. Momentan sunt implicati in proiect 150 de voluntari care ajuta 300 de copii din sectoarele 1, 2, 3 si 6, dar proiectul se extinde in noi centre de plasament din Bucuresti si Cluj.

Ce inseamna „Da-ti pasiunea mai departe!”? Voluntarii le impartasesc celor mici pasiunile lor - matematica, romana, engleza, cinematografie, dans, muzica, teatru, fotografie, scriere creativa, educatie pentru sanatate etc. Fie ca este vorba de materii scolare sau de cursuri creative, orele se desfasoara prin joc, intr-un mod interactiv si amuzant.

Voluntarii merg saptamanal in centre in echipe de cate 2 pentru a preda timp de doua ore unor grupe formate din 4-12 copii in varsta de 3-16 ani. Copii sunt grupati in functie de varsta, abilitati si nivel de cunostinte. Voluntarii sunt liceeni, studenti sau tineri profesionisti si nu au nevoie de experienta in lucrul cu copiii – ei participa la training-uri inainte de a incepe activitatea in centre.

Rolul voluntarilor este mult mai important decat transmiterea de cunostinte. Tinerii voluntari devin modele pentru copii, iar acestia incearca sa le copieze comportamentul. Invatarea prin joc le dezvaluie copiilor din centre noi perspective si le formeaza abilitati. Copiii prind incredere in fortele lor, invata sa devina o echipa, sa se respecte unii pe altii si sa relationeze mai usor. Incurajarile si atentia daruite de voluntari sunt rasplatite de copii prin multa bucurie, zambete si imbratisari.

Modulul 3 al proiectului de voluntariat se desfasoara pe durata semestrului 2, intre 9 februarie si 19 iunie. Inscrierea se face pana pe 21 ianuarie printr-un e-mail pe adresa office@ajungemmari.ro cu CV si scrisoare de intentie. La finalul modulului voluntarii primesc diplome si adeverinte de voluntariat si pot completa certificate de competente.

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro
  3181 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    centre de plasament (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:35)

    cet [utilizator]

    Suna frumos titlul articolului,dar realitatea este ca acesti copii aflati in centrele de plasament, indiferent de conditiile oferite,de ingrijire,
    educatie,etc.,isi doresc in primul rand sa fie la familiile lor;ei nu inteleg motivele pentru care sunt acolo. Nimeni nu tine cont de asta- toate actiunile care se fac de catre voluntari sau fundatii sunt binevenite,dar ar trebui sprijinite in primul rand familiile care ajung in situatia de a-si trimite copiii in aceste centre!
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings