newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Pozitia Consiliului de Mediere fata de motivarea CCR a deciziei privind medierea


PDF Print
A | a
E-mail
de ArenaCommunications | Vineri, 27 iunie 2014, 15:21 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Consiliul de Mediere a luat act de motivarea Curtii Constitutionale a deciziei nr. 266 din 7 mai 2014. In lumina motivarii CCR a deciziei, Consiliul de Mediere a aprobat un program de modificare a Legii nr. 192/2006, astfel incat procedura medierii sa devina una obligatorie pentru unele cazuri, asa cum se arata si in motivarea CCR, respectiv “o procedura constand in informarea asupra existentei unei legi apare, neindoielnic, ca o incalcare a dreptului de acces la justitie (…), cu atat mai mult cu cat procedura se rezuma la o simpla obligatie de informare, si nu la incercarea efectiva de solutionare a conflictului prin mediere".

Consiliul de Mediere va depune toate eforturile pentru transpunerea dispozitiile Directivelor Europene cu privire la mediere in legislatia nationala, cu respectarea prevederilor constitutionale, astfel incat medierea sa devina o procedura obligatorie, preluand si adaptand modelul altor tari din UE, respectiv Italia.

Pentru informatii suplimentare puteti contacta si agentia de relatii publice ARENA Communications, la numerele de telefon: 021.224.70.24, 0720.03.10.27 sau la adresa de e-mail: office@arenacommunications.ro, www.arenacommunications.ro.
  175 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings