newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Jazz in the Park si Fundatia Comunitara Cluj lanseaza Fondul Jazz in the Park


PDF Print
A | a
E-mail
de A.B. | Marţi, 17 iunie 2014, 16:20 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Fondul Jazz in the Park |
Asociatia Fapte, organizatorul festivalului Jazz in the Park, si Fundatia Comunitara Cluj lanseaza Fondul Jazz in the Park, prin care se urmareste strangerea de fonduri de la sustinatorii festivalului si oferirea de finantari pentru proiecte de implicare comunitara prin muzica.

Campania se va desfasura in doua etape: strangere de fonduri pana in 31 august si finantarea ulterioara de proiecte.

"Jazz in the Park este un proiect pentru comunitatea clujeana in primul rand. Marea majoritate a activitatilor sunt gratuite, iar la prima editie, anul trecut, am vazut ca clujenii se bucura sa vina in parc cu familia, sa stea pe iarba ori in hamac si sa asculte muzica buna. De aceea, ne-am gandit ca impreuna cu publicul festivalului putem face ceva mai mult pentru comunitate si mai ales pentru copii", a explicat demersul Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

"Ne-am bucurat cand cei de la Jazz in the Park au venit cu aceasta idee, pentru ca ne dorim o comunitate activa, implicata, creativa, generoasa si plina de vitalitate, atenta la nevoile locale, constienta de resursele proprii si capabila de a le folosi pentru a evolua spre potentialul maxim. Prin acest demers, putem sa ne punem resursele impreuna si sa sustinem solutii creative pentru a transforma in bine viata copiilor din Cluj prin muzica", a declarat si Simona Cristina Serban, directorul executiv al Fundatiei Comunitare Cluj. Donatiile pot fi facute prin SMS sau prin contributii directe.

Cea mai simpla modalitate de donare este prin trimiterea unui SMS fara text la numarul 8840 (valabil in retelele Vodafone, Orange si Cosmote). Valoarea unui SMS este de 2 euro. Cei care doresc sa doneze alte sume pot sa o faca la sediul Fundatiei Comunitare Cluj (str. Closca nr. 6/2), in numerar sau cu cardul (prin POS BT); prin banca - numerar sau OP, la datele: IBAN RO95 BTRL 0130 1205 J303 07XX, Banca Transilvania, Cluj-Napoca, cu mentiunea pe OP "Contributie pentru Fondul Jazz in the Park"; online, accesand linkul fundatiacomunitaracluj.ro/doneaza.php, cu mentiunea "Contributie pentru Fondul Jazz in the Park".

Donatiile se pot face pana in 31 august. Pentru a incuraja spiritul civic, organizatorii au pregatit si un premiu: unul dintre cei care doneaza prin SMS, ales Fapteprin tragere la sorti la finalul campaniei, va castiga o bicicleta Pegas cu un design special realizat pentru Jazz in the Park.

In luna septembrie va fi anuntata suma colectata si se va desfasura licitatia de proiecte. Persoane fizice si juridice vor putea aplica cu proiecte pentru imbunatatirea vietii copiilor din Cluj cu ajutorul muzicii. Proiectele vor putea viza lectii de muzica pentru copii din familii defavorizate, actiuni de meloterapie pentru copii bolnavi, dotarea cu instrumente muzicale a scolilor etc. Sunt incurajate orice fel de proiecte prin care copii din Cluj pot avea o viata mai buna datorita muzicii.

Proiectele vor fi selectate in luna septembrie de reprezentantii Fundatiei Comunitare Cluj, impreuna cu cei de la Jazz in the Park, iar proiectele castigatoare vor fi mplementate in perioada noiembrie 2014 - iunie 2015. Din suma mobilizata prin campania de donatii, Fundatia Comunitara Cluj va deconta cheltuieli administrative de 20%.

Jazz in the Park este un eveniment organizat de Fapte, ce activeaza in domeniile cultural si educational. Activitatea Fapte a inceput in 2006, cu organizarea de evenimente de cariera prin intermediul carora tinerii sa-si descopere vocatia. A continuat apoi prin dezvoltarea mai multor proiecte culturale, menite sa ofere comunitatilor perspective noi si sa le creasca in acest fel capacitatea de a lua decizii mai bine pentru toti.

Fundatia Comunitara Cluj actioneaza ca un finantator local si identifica, promoveaza si finanteaza initiative si proiecte care contribuie la oferirea de sanse egale locuitorilor din zona Cluj si la dezvoltarea locala. Ne atingem obiectivele prin colectare, administrarea si distribuirea transparenta a fondurilor prin burse si granturi. In perioada 2008-2013, am acordat finantari in valoare totala de 1.303.200 de lei pentru 182 de granturi directionate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii si 170 de burse oferite elevilor si studentilor. Valorile noastre sunt: transparenta, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung.
  386 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings