newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Romania din inima ta, la Castelul Cantacuzino


PDF Print
A | a
E-mail
de gradu | Luni, 12 mai 2014, 17:02 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Romania din inima ta |
Fundatia pentru o Romanie Moderna a lansat turneul Romania din inima ta, cu un concert sustinut de naistul Nicolae Voiculet. Spectacolul a avut loc sambata, 10 mai, in cadrul Balului de caritate organizat de Hospice "œCasa Sperantei", la Castelul Cantacuzino, din Busteni.

La actiunea de binefacere au participat Rasvan Toader, presedintele Fundatiei pentru o Romanie Moderna, si echipa de voluntari care sprijina actiunile Fundatiei. De altfel, Castelul Cantacuzino a fost gazda mai multor actiuni ale Fundatiei, in octombrie 2010 aici fiind organizata masa rotunda "œDemocratia crestina in Romania europeana", o dezbatere initiata de domnul Teodor Baconschi.

Turneul include o serie de 10 concerte organizate in marile orase ale Romaniei (Cluj, Targu Mures, Brasov, Iasi, Bucuresti sunt doar cateva dintre ele), care vor reprezenta un itinerariu istoric de redescoperire a valorilor nationale si, totodata, un elogiu adus Romaniei si romanilor de pretutindeni. Pe 1 iunie, Romania din inima ta va ajunge si la Chisinau, unde Fundatia pentru o Romanie Moderna va organiza o actiune de caritate pentru 250 de copii din doua orfelinate.

Acest turneu face parte din proiectul Romania 100, cu un concept original, fiind primul turneu din Romania organizat pe zone traditionale si care promoveaza turismul cultural si rural. Cele 10 concerte desfasurate in Romania si in Republica Moldova vor fi dublate de o serie de concerte umanitare in spitalele marilor orase, iar dupa 15 septembrie urmeaza o serie de concerte in strainatate.

Fundatia a fost infiintata in anul 1998, dintr-o necesitate fireasca de a largi sfera de cunoastere, interes si propagare a vocatiei europene a Romaniei. Astazi Fundatia isi doreste o reducere a decalajelor fata de tarile dezvoltate, membre ale Uniunii Europene, o dezvoltare armonioasa a tuturor regiunilor tarii, dobandirea unei voci proprii in concertul natiunilor cuprinse in UE, pentru ca Romania sa joace un rol activ in lume, pe masura potentialului sau, evolutia Romaniei catre o societate creativa, dinamica, atractiva pentru populatia activa si pentru viitoarele generatii si speram ca in Romania sa se instaureze o societate a compasiunii, pregatita sa-si asume protejarea celor defavorizati.
  218 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings