newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Societatea de Stiinte Juridice si Tuca Zbarcea & Asociatii organizeaza conferinta "Controverse in materia achizitiilor publice"


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 5 mai 2014, 11:41 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Editia a II-a a conferintei "Controverse in materia achizitiilor publice" are loc pe 13 mai 2014, la Hotel Howard Johnson, Bucuresti, in intervalul orar 10:00-17:00. Conferinta "Controverse in materia achizitiilor publice" are drept scop lamurirea polemicilor iscate de diversele interpretari oferite unor chestiuni punctuale in materia achizitiilor publice, precum si o mai buna intelegere a modului de aplicare a prevederilor legale in aceasta materie.

Organizatorii "Societatea de Stiinte Juridice si firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii" isi propun ca evenimentul sa se desfasoare sub forma unei dezbateri interactive cu avocati-experti in materia achizitiilor publice, oficialitati din cadrul institutiilor cu atributii in acest segment, reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si ai institutiilor financiar-bancare si mediului de afaceri in general, precum si alti reprezentanti ai mediului juridic si judiciar.

Principalele teme de discutie ale conferintei "Controverse in materia achizitiilor publice", 13 mai 2014

/ Completarea argumentatiei din contestatie dupa studiul dosarului achizitiei. Identificarea limitelor in care contestatorul poate valorifica informatiile noi, obtinute cu prilejul studiului dosarului achizitiei, in perioada de solutionare a contestatiei.
/ Evaluari succesive in procedura achizitiilor publice. Posibilitatea identificarii unor motive de neconformitate noi sau diferite ale unor oferte considerate, cu prilejul evaluarilor anterioare, conforme. Posibilitatea procedurala a ofertantului desemnat castigator de a invoca neconformitatea unor oferte concurente.
/ Modificarea contractelor de achizitii publice pe parcursul executarii acestora. Reglementarea cazurilor de inlocuire a contractantului initial, fara a organiza o noua procedura de achizitii, prin Directiva 2014/24/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 26 februarie 2014 privind achizitiile publice si de abrogare a Directivei 2004/18/CE.
/ Obligatia implicarii subcontractantilor nominalizati in executarea contractului. Posibilitatea rezervarii de catre ofertant a dreptului de optiune privind implicarea subcontractantilor nominalizati in executarea contractului.
/ Obligatia implicarii ofertantului desemnat castigator in litigiul derulat in legatura cu procedura de atribuire. Modalitatea procedurala de implicare in procedura litigioasa si remediile efective in ipoteza in care un astfel de litigiu s-ar solutiona fara ca ofertantul desemnat castigator sa fi notificat.

Pentru detalii privind programul complet al conferintei "Controverse in materia achizitiilor publice" si procedura de inregistrare, accesati site-ul evenimentului pus la dispozitie de organizatorul Societatea de Stiinte Juridice:
  710 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings