newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Sistemul Coca-Cola, primul finalist din Romania care primeste distinctia Departamentului de Stat al SUA in cadrul Award for Corporate Excellence 2013


PDF Print
A | a
E-mail
de Mihaela D. | Miercuri, 9 aprilie 2014, 15:59 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Award for Corporate Excellence | Foto: webPR.ro
Sistemul Coca-Cola Romania a primit, in premiera pentru tara noastra, recunoasterea Ambasadei Statelor Unite ale Americii drept unul dintre finalistii alesi de Secretarul de Stat al SUA pentru Award for Corporate Excellence (ACE) 2013. ACE premiaza companiile cu cel mai mare grad de implicare in activitati de responsabilitate sociala, precum si contributia acestora la intreaga evolutie si dezvoltare a economiei locale in care opereaza.

Nominalizat printre cei 12 finalisti din intreaga lume, Sistemul Coca-Cola Romania a fost recunoscut pentru eforturile sale integrate in zona de CSR, printre care:

Proiectul "€žAdopta un rau, de la izvoare pana la varsare"€ - o platforma complexa, lansata in 2008 si implementata in colaborare cu mai multe organizatii guvernamentale si parteneri strategici cheie (Tasuleasa Social, Asociatiile Salvati Dunarea si Delta si MaiMultVerde), cu scopul de a contribui la protejarea mediului inconjurator - proiect care s-a bucurat de sustinerea Programului de Dezvoltare al Natiunilor Unite;

Colaborarea cu lantul de supermarket-uri Mega Image si Asociatia Green Revolution pentru educarea copiilor cu privire la protectia mediului inconjurator, in cadrul proiectului Green Bee;

Parteneriatul dezvoltat cu alte 11 companii din industria bauturilor, pentru infiintarea organizatiei non-profit Eco-Rom Ambalaje, in 2003.

"Suntem onorati sa primim recunoasterea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, in special pentru ca aceasta reprezinta o confirmare a eforturilor noastre sustinute in zona de CSR, din ultimul deceniu. Toate proiectele mentionate in nominalizare au fost foarte aproape de noi si au presupus investitii semnificative, nu doar financiare, ci si din perspectiva resurselor umane implicate. In viitor, angajamentul de CSR al Sistemului Coca-Cola in comunitatile in care operam va ramane o prioritate, asa cum a fost si pana acum"€, a declarat Stephane Batoux, Director General al Coca-Cola HBC Romania & Moldova.

Rezultatele proiectelor sunt reprezentate de cei peste 8.000 de voluntari care au contribuit la demararea programului in cadrul unei mobilizari masive de curatare a albiilor de rau, alaturi de zecile de comunitati locale informate cu privire la conservarea apelor si a padurilor. In cadrul proiectului, au fost plantati peste 60.000 de copaci si au fost colectate peste 70 de tone de deseuri. In plus, aproximativ 20.000 de copii din 67 de scoli partenere au ‘zburat’ cu nava spatiala Green Bee, in timpul celor 6.304 ore de zbor.

"Programele de CSR au fost intotdeauna parte din strategia noastra de afaceri, intrucat ne-am luat angajamentul sa fim un membru de incredere al comunitatilor din care facem parte. De-a lungul anilor, am investit constant in dezvoltarea de solutii durabile pentru a proteja mediul inconjurator si resursele naturale, iar aceasta recunoastere ne motiveaza sa ne continuam eforturile in zona de CSR"€, a declarat Petre Sandru, Market Operations Director al Coca-Cola Romania & Moldova.

Award for Corporate Excellence al Secretarului de Stat al Statelor Unite a fost creat de Departamentul de Stat in 1999, pentru a oferi recunoastere companiilor americane care sunt lideri in activitati de responsabilitate sociala si care contribuie la intreaga evolutie si dezvoltare a economiei locale in care opereaza. Premiul anual este parte din angajamentul Departamentului de Stat de a promova responsabilitatea sociala in cadrul marilor companii, inovatia, practicile exemplare si valorile democratice, in intreaga lume.

"€žDe cand si-a inceput activitatea in Romania in anul 1991, Coca-Cola a fost un lider al activitatilor de responsabilitate sociala corporativa. Pe langa eforturile apreciabile de colaborare cu ONG-urile partenere, Coca-Cola sustine, de asemenea, propria sa "zi de voluntariat", prin care orice angajat poate cere o zi libera pe an pentru a actiona ca voluntar in cadrul unui ONG la alegere. Pe parcursul anului trecut, angajatii companiei au fost recunoscuti pentru voluntariatul in cadrul ONG-urilor sau organizatiilor de caritate care ajuta copiii cu dizabilitati sau promoveaza programe de educatie pentru tineri si cauze de mediu. Astazi, cand felicitam Coca-Cola pentru rezultatele sale extraordinare, adresam provocarea si altor companii americane care opereaza in Romania sa isi extinda, de asemenea, programele de responsabilitate sociala corporativa", a declarat Duane Butcher, U.S. Charge d'Affaires.

In 2013, 42 de tari au fost nominalizate pentru Award for Corporate Excellence, dintre care doar 12 au ajuns pe lista finalistilor. La nivel global, aceasta este cea de-a doua recunoastere a programelor de CSR dezvoltate de Coca-Cola, dupa cea primita de Coca-Cola Egipt, in 2002.
  157 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings