newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: "BANCA DE ALIMENTE" A CRUCII ROSII ROMANE DEVINE PARTE A UNUI PROIECT LA NIVEL EUROPEAN SUSTINUT DE CARREFOUR


PDF Print
A | a
E-mail
de GolinHarris | Miercuri, 27 noiembrie 2013, 16:46 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Evenimentul "€žBanca de Alimente" organizat de Crucea Rosie va avea loc la nivel national, in toate cele 16 orase in care sunt prezente hypermarketurile Carrefour: Bucuresti, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Suceava.

In fiecare dintre aceste orase, ziua de 30 noiembrie va fi dedicata colectarii de alimente greu perisabile destinate persoanelor defavorizate. Proiectul "€žBanca de Alimente" isi propune sa aduca o bucurie copiilor nevoiasi cu ocazia sarbatorilor de iarna, oferindu-le cadourile de care acestia au mare nevoie: alimente de baza greu perisabile din care vor putea fi preparate mai multe mese.

Campania strangerii de alimente va fi semnalizata la intrarea in fiecare hypermarket Carrefour din tara, la rafturile de alimente, iar voluntarii Crucii Rosii, in calitate de ajutoare ale lui Mos Craciun, vor indemna clientii magazinelor sa doneze alimente greu perisabile in containerele de alimente special amenajate dupa casele de marcat.

"Banca de alimente a Crucii Rosii reprezinta, de cand a fost inaugurata - in urma cu 4 ani, un ajutor real si constant pe care il acordam persoanelor aflate in imposibilitatea de a-si procura singure hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, in pragul sarbatorilor de iarna, sa sprijinim cat mai multi oameni nevoiasi si sa aducem bucurie copiilor pentru care o masa calda valoreaza mai mult decat o jucarie. De aceea, lansam invitatia tuturor clientilor Carrefour de a se alatura campaniei noastre si de a deveni Mos Craciun pentru copiii care sufera de foame, printr-o donatie de alimente greu perisabile"€, a declarat doamna Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

La initiativa Fundatiei Carrefour si Carrefour Romania, programul national al Crucii Rosii Romane s-a alaturat campaniei europene de colectare de alimente care se desfasoara simultan in 8 tari: Argentina, Belgia, Brazilia, Franta, Italia, Polonia, Romania si Spania, in data de 30 noiembrie.  Aproape 3,000 de magazine Carrefour din lume: 1,100 de magazine in Franta, 700 in Italia, 200 in Polonia s-au alaturat campaniei. In Romania, Carrefour este sustinatorul programului Banca de Alimente al Crucii Rosii inca din anul 2009, cand proiectul a luat nastere si a fost implementat in hypermarketurile Carrefour din intreaga tara. 

"€žBanca de Alimente este un proiect permanent prezent in hypermarketurile Carrefour Romania, doar in 2012 clientii donand aproximativ 73 de tone de alimente, ajutand astfel 17,000 de familii. Motivul pentru care am decis sa ne alaturam colectei internationale a Fundatiei Carrefour a fost readucerea in atentia clientilor nostri a acestei cauze atat de valoroase si necesare pentru Romania. In mod particular, persoanele care ne vor vizita hypermarketurile in data de 30 noiembrie vor avea ocazia de a afla direct de la voluntarii Crucii Rosii cum ii putem ajuta pe cei mai putin norocosi dintre noi. In 2014 speram sa ajutam peste 20,000 de familii nevoiase din intreaga tara prin toate actiunile desfasurate impreuna cu partenerii nostri de la Crucea Rosie Romana"€ a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour Romania.

Va invitam si pe dumneavoastra in data de 30 noiembrie, in hyperketurile Carrefour din Bucuresti si din tara, pentru a sprijini cu o donatie de alimente greu perisabile persoanele defavorizate, alaturandu-va astfel campaniei „Banca de Alimente” organizata de Crucea Rosie.

In 2013, un angajament puternic pentru a sprijini programul Banca de Alimente la nivel international.

Fundatia Carrefour a dublat in acest an donatiile care au ca scop solidaritatea alimentara -€“ peste 2 milioane de euro pentru proiecte: donatii si colecte de alimente precum si magazine alimentare sociale, sustinerea sectorului agricol, programe de nutritie si catering. In 2013 718,000 euro au fost donati pentru sustinerea Bancilor de Alimente. Fundatia Carrefour ofera, de asemenea, suport logistic, oferind asociatiilor locale infrastructura necesara pentru transportul si depozitarea alimentelor -€“ a produselor proaspete in mod special. De la crearea sa, Fundatia Carrefour a finantat achizitionarea a 36 de camere frigorifice si a peste 140 de masini izoterme, inclusiv a 19 autoturisme finantate in 2013 pentru Bancile de Alimente.

# # #

Despre Carrefour: Cu peste 9,900 de magazine in 33 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul 1 in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirma ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienti din Europa, Asia si America Latina. Cu peste 3 miliarde de operatiuni la casa, prin intermediul tuturor activitatilor sale, Grupul isi asuma responsabilitati economice, sociale si de mediu si garanteaza pentru calitatea produselor sale si securitatea clientilor sai.

In Romania, Grupul Carrefour numara 155 magazine dintre care: 25 de hypermarketuri "€žCarrefour"€, 75 de supermarket-uri "€žMarket"€, 54 de magazine de proximitate "Express"€ si 1 website de comert online: www.carrefour-online.ro.


Despre Fundatia Carrefour: Creata in anul 2000, Fundatia Carrefour isi indeplineste misiunea internationala de organizatie de interes public prin implementarea de programe de solidaritate alimentara destinate persoanelor aflate in nevoie, plecand de la functia de baza de retailer. Fundatia Carrefour lucreaza zilnic cu organizatii non-profit pentru a implementa misiunea sa de interes international si public de combatere a excluziunii sociale. Fundatia desfasoara actiuni filantropice care au directa legatura cu activitatea de retailer, in tari in care Carrefour si furnizorii sai sunt prezenti. Cu un buget anual de 4.5 milioane de euro, Fundatia Carrefour a finantat 36 de proiecte in 2012, in 11 tari. Prin colaborarea cu echipele locale ale Grupului Carrefour, Fundatia actioneaza pe doua axe principale de interventie: ajutor umanitar si solidaritate alimentara. Pentru mai multe informatii, vizitati www.carrefour-fondation.org.
  214 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings