newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: DB Schenker Romania sustine dezvoltarea proiectului Recicleta


PDF Print
A | a
E-mail
de GabrielaTicu | Luni, 1 iulie 2013, 8:42 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Recicleta - DB Schenker 2 (Medium) | Foto: webPR.ro
Recicleta, primul proiect de colectare a deseurilor de hartie fara a produce emisii de carbon, desfasurat de ViitorPlus-asociatia pentru dezvoltare durabila, este sustinut de DB Schenker Romania pentru a-si dezvolta parcul de cargo-triciclete. Astfel, Recicleta va putea colecta mai multa hartie pentru reciclare si va creste numarul de locuri de munca oferite unor persoane cu probleme sociale.

Sustinerea proiectului Recicleta de catre DB Schenker Romania vine ca urmare a deciziei companiei de a sustine proiectele de dezvoltare durabila si de a promova valorile companiei, printre care se afla si asumarea raspunderii fata de mediu si problemele sociale care ne inconjoara. Cargo-tricicletele din cadrul proiectului vor ajuta la cresterea cantitatii de hartie colectata in vederea reciclarii si vor contribui la reducerea amprentei de carbon.

Recicleta, proiect lansat in septembrie 2009 de asociatia ViitorPlus, este dedicat colectarii deseurilor de hartie de la firme din zona de nord a capitalei, folosind pentru transport cargo-triciclete conduse de persoane cu probleme sociale. Cargo-tricicleta este un mijloc de transport nepoluant a  carei utilizare, prin comparatie cu folosirea unui autoturism, a evitat poluarea aerului din Bucuresti cu 6,4 tone de CO2, in cei peste 3 ani de activitate. Recicleta a colectat 200 tone de hartie pentru reciclare, ceea ce reprezinta 3.000[1] de arbori salvati de la taiere, iar 5 persoane cu probleme sociale au fost angajate de-a lungul timpului.

***
Despre ViitorPlus asociatia pentru dezvoltare durabila

ViitorPlus este o organizatie nonprofit care deruleaza din 2006 proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii textile naturale, constructie de colectoare solare si dotare a unor obiective sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale si de mediu in diferite judete ale tarii, precum Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman sau in Bucuresti.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizatiei, care au primit premii in cadrul mai multor editii ale "Galei Societatii Civile", sunt "Adopta un copac!", "Atelierul de panza", "Recicleta" si "Valea Teleajenului - Ecomunitatea ta!".

Despre DB Schenker

Cu sase sucursale si peste 60 de puncte de lucru in toate regiunile tarii, DB Schenker este furnizorul numarul unu de transport si logistica din Romania. Nicio alta companie din Romania nu ofera o gama completa de servicii de transport terestru si logistica, operatiuni de transport aerian si maritim, alaturi de servicii vamale pe tot cuprinsul tarii, dar si operatiuni portuare in propriul terminal, avand in acelasi timp sprijinul unei retele internationale.

Contact ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila

Pentru mai multe informatii despre proiectul Recicleta va rugam sa o contactati pe Cristina Simionescu, Coordonatorul proiectului Recicleta, pe adresa de e-mail cristina.simionescu@viitorplus.ro.

[1] Conform unui raport pentru Congresul American, din anii 1970, o tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 17 arbori maturi.
  185 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings