newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Sanse egale pentru seniorii din Sectorul 5 prin ECDL EqualSkills


PDF Print
A | a
E-mail
de ecdlromania | Miercuri, 17 aprilie 2013, 11:06 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

O noua grupa de pensionari au invatat sa utilizeze computerul, participand gratuit la cursurile ECDL EqualSkills. Luni, 15 aprilie 2013, au fost inmanate noi certificari ECDL EqualSkills celor 10 pensionari din Sectorul 5 al Capitalei care au beneficiat cu titlu gratuit de training si certificare pentru utilizarea computerului prin programul “Alfabetizare digitala pentru seniori” initiat de Fundatia ECDL ROMANIA.

Incepand cu 11 martie 2013, Fundatia ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai Euroaptitudini, ECDL ROMANIA si Primaria Sectorului 5 Bucuresti prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sectorul 5 au organizat o noua etapa a programului « Alfabetizare digitala pentru seniori Â», program ce si-a propus sa faciliteze accesul persoanelor in varsta la societatea informationala.O grupa de 10 pensionari din Sectorul 5 al Capitalei au participat la programul ECDL EqualSkills in urma caruia au putut obtine certificarea ECDL EqualSkills pentru initiere IT, recunoscuta international. Seniorii din Sectorul 5 sunt a patra grupa a programului “Alfabetizare digitala pentru seniori” dupa pensionarii din Sectorul 1, Sectorul 2 si Sectorul 6.

 

“A disparut teama fata de calculator. Simt ca incerc si pot sa il stapanesc. Da, il stapanesc, ma simt mai puternica si sunt bucuroasa ca am invatat cum sa comunic mai repede si mai usor.” – Gapsa Stefania, Clubul Seniorilor Sector 5, Bucuresti, participant in programul “Alfabetizare digitala pentru seniori”.

 

ECDL EqualSkills este un program de initiere IT, parcurs cu un indrumator, care ajuta la eliminarea fricii de computer, cu ajutorul unei abordari simple ce asigura competentele elementare de utilizare a computerului, email-ului si Internetului. Aceste competente IT elementare reprezinta cheia participarii complete a indivizilor la societatea actuala dependenta de tehnologie.

 

Prin “Alfabetizare digitala pentru seniori”, Fundatia ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai contribuie activ la atingerea obiectivelor Agendei Digitale Europene. Dezvoltarea competentelor IT ale persoanelor in varsta din Europa este considerata cruciala pentru imbatranirea lor activa si participarea sociala continua. La orice varsta, cetatenii europeni trebuie sa fie capabili sa utilizeze tehnologia ce le poate cu mult imbunatati calitatea vietii. Programul si-a propus sa acopere grupe de seniori din toate sectoarele din Bucuresti.

 

Fundatia ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 148 de tari si numara pana in prezent peste 12 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

 

Fundatia ECDL ROMANIA isi propune sustinerea educatiei formale si a formarii profesionale continue din Romania, prin implementarea si promovarea utilizarii de standarde si francize europene si/sau internationale de instruire si certificare, inclusiv a Permisului ECDL.

 

Pentru mai multe informatii accesati www.fundatiaecdlromania.ro  .

  191 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by