newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Campania 2%- Ajuta copii bolnavi si redirectioneaza 2% pentru“Terapia prin Zambet in randul copiilor autisti” 2013


PDF Print
A | a
E-mail
de Ruxandra Martin | Marţi, 15 ianuarie 2013, 12:10 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy


Fundatia CliniClowns Romania, organizatie non-profit, al carei scop este imbunatatirea vietii copiilor spitalizati, lanseaza campania de strangere de fonduri “Terapie prin Zambet pentru copiii spitalizati” 2013. Mai mult decat atat, fondurile obtinute din Campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit vor sustine si terapia alternativa prin zambet in centrele dedicate copiilor cu autism.

Campania se desfasoara in conformitate cu prevederea 2% din Codul Fiscal, prin intermediul careia orice contribuabil poate decide ca acest procent din impozitul pe venit datorat statului sa fie redirectionat catre o entitate non-profit, cum este si Fundatia CliniClowns”.
2% nu implica nici un cost financiar suplimentar din partea contribuabilului.

“Copiii bolnavi si spitalizati nu se pot bucura de copilarie in felul in care o fac restul copiilor. Rasul, cantecele, joaca, inocenta, nu mai sunt pentru ei decat amintiri. Mediul in care se afla acestia este unul ostil, concentrat pe suferinta, boala si pe alte aspecte practice implicite tratamentului medical. Aici intervin clovnii echipei CliniClowns care ii ajuta pe acesti copii sa uite de boala; workshopurile dedicate – atelier de martisor, incondeierea oualelor de Paste le dezvolta indemanarea, stimuleaza imaginatia si au un puternic impact educativ; de asemenea, serbarile si cadourile oferite de cliniclowni de Ziua Copilului si de Craciun sunt un mare motiv de bucurie pentru cei mici” afirma Mircea Enescu, sef sectie Chirurgie plastica, microchirurgie reconstructivă si arsuri a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

 Incepand cu anul 2011, fundatia a raspuns cu succes unei noi provocari – terapie prin zambet si in randul copiilor cu autism prin inceperea colaborarii cu centrul ATCA.

“Se stie din totdeauna ca jocul este cea mai buna metoda de comunicare  cu si intre copii; si cum copiii autisti intampina dificultati in comunicare, actorii de la CliniClowns reusesc prin explorarea ludicului sa-I ajute sa perceapa mai usor mediul inconjrator, sa-si exprime sentimentele si gandurile, sa-si dezvolte aptitudinile. De aceea ne dorim sa dezvoltam acest program in cat mai multe centre de autism ” – a decalarat Ruxandra Martin, Marketing & PR Manager CliniClowns Romania.

Despre redirectionarea 2% catre un ONG si formularul 230

Prin sistemul 2%, poti impune statului modul in care vrei sa fie cheltuita o parte din impozitul tau si poti lua parte personal la promovarea terapiei prin zambet! Contributia fiecaruia este esentiala pentru sustinerea eforturilor si proiectelor fundatiei ce urmaresc imbunatatirea vietii copiilor spitalizati si extinderea activitatii noastre in cat mai multe spitale de copii si centre de autism.

Redirecţionarea procentului de 2% din impozitul pe venit se poate face pana la data de 25 mai 2013 si necesita doar completarea unui formular cu datele din buletin. Nu este necesara specificarea sumei, nu este necesara atasarea Fisei Fiscale. Cererea 230 pentru persoanele care au avut venituri numai din salarii si declaratia 200 pentru venituri din activitati independente si sa il trimiteti scanat la urmatoarea adresa de email: e.flores@cliniclowns.ro sau pe fax , iar reprezentantii fundatiei vor depune pentru dvs. formularul la administratia financiara de care apartineti.

CliniClowns Romania este o organizatie non-profit prezenta in Romania din anul 1995, al carei scop este imbunatatirea vietii copiilor spitalizati. CliniClowns isi trimite periodic echipa de actori profesionisti in spitale pentru a vizita copiii bolnavi, pentru a le aduce zambetul pe chipuri si a imbunatati starea psihica a micilor pacienti. Pe langa cele patru spitale din Bucuresti, Grigore Alexandrescu, Marie Curie (Budimex), Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu" (IOMC) si Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” clovnii Cliniclowns dezvolta terapia prin zambet si in Spitalul Clinic de Copii din Brasov, Timisoara si Iasi.

 


 Citeste mai multe despre   
  175 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings