newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Asociatia Deschide Inima si Libraria Bastilia incurajeaza lectura si sprijina educatia


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 11 decembrie 2012, 20:23 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Atunci cand nu mai citesti imaginatia dispare | Foto: Asociatia Deschide Inima
Cartile ... le iubesti, le aperi, si ajungi sa le consideri comoara ta. Astfel, te indentifici cu fiecare din ele, iar pe parcurs, cartea devine... tu!

Conform Eurostat, se estimeaza ca pana in 2020, la nivelul UE27, numarul elevilor in cadrul invatamantului secundar superior va fi usor mai mic decat in 2000 (-3%). Cea mai accentata tendinta se va inregistra in Germania, Letonia si Lituania unde in perioada 2000-2020 se estimeaza un declin de 20%, iar in Romania, Ungaria, Austria, Polonia si Slovacia, de 15%.

In Romania educatia copiilor din mediile dezavantajate depinde de noi. In prezent sunt cateva mii de copii cu varsta de scolarizare care nu au acces la educatie sau care, din cauza saraciei, abandoneaza scoala. Conform statisticilor oficiale, in tara noastra, rata abandonului scolar s-a dublat, din 2011, astfel, peste 40.000 de copii, cei mai multi din mediul rural, au renuntat sa mai mearga la scoala. In aceste conditii, imaginatia copiilor moare, iar educatia inceteaza sa mai persiste in viata lor, pentru ca, Atunci cand nu mai citesti, imaginatia dispare!

Asociatia Deschide Inima si Libraria Bastilia au lansat un proiect care vizeaza activitatea privind educatia copiilor, sustinerea si dezoltarea creativitatii lor. Programul, are ca scop atragerea atentiei asupra importantei copilariei si adolescentei, perioada in care copilul are dreptul fundamental la ingrijire si educatie. Fara acces la educatie si in lipsa unei nutritii adecvate, multi copii din Romania sunt condamnati la un start nesatisfacator si mai putin bun, in viata.

Astfel, fiecare vizitator al Librariei Bastilia va gasi o cutie de colectare in care poate dona un accesoriu cultural: o carte, un caiet sau chiar un pix, acestea fiind un stimul pentru dezvotarea creativitatii copiilor fara acces la educatie.

Un alt scop al proiectului vizeaza responsabilizarea copiilor care isi permit sa achizitioneze carti si apoi sa le doneze celor care nu au posibilitati materiale. Produsele stranse in urma campaniei vor fi donate copiilor fara acces la educatie sau care intampina dificultati materiale.

De asemenea, actiunea de colectare a donatiilor si de responsabilizare a tinerilor se va defasura in cateva scoli din Bucuresti si judetul Suceava in perioada 6 - 31 decembrie 2012.

Despre Asociatia Deschide Inima - Invata sa traiesti

Nu este deajuns sa investim in lucruri, investim in generatiile viitoare. Subiectul actiunii asociatiei Deschide Inima este omul. Valorile pe care le promoeaza sunt relatiile umane, comunicarea si responsabilitatea. Am fondat Deschide Inima, ca fiind atelierul de reconfigurare a caracterelor noastre si a celor din jur. Nu mai ramane decat un singur lucru: Invata sa traiesti!

Scopul asociatiei este de a promova in formele cele mai potrivite si mai eficiente, principiile morale de munca si viata si de a naste noi valori spirituale.

In 2012 Asociatia Deschide Inima a incheiat un parteneriat cu Fundatia ProPrietenia Arad si Friendship Fundation UK, ce are ca scop  promovarea actiunilor de prevenire a traficului de persoane.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  329 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings