newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Actrita Carmen Tanase si Cornel Ilie, solistul trupei Vunk sustin campania "Sacoul cel Bun"


PDF Print
A | a
E-mail
de Anda Copaceanu | Miercuri, 2 mai 2012, 18:31 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Actrita Carmen Tanase (vedeta PRO TV) si Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, s-au alaturat proiectului Casa Ioana "Sacoul cel Bun" si ii incurajeaza pe oameni sa doneze haine bune, ingrijite, pe care le-ar purta chiar ei la un interviu sau pe strada.

Campania trage un semnal de alarma cu privire la nevoia persoanelor din adaposturile temporare Casa Ioana de a primi suport pentru gasirea unui loc de munca. Donatiile din campania "Sacoul cel Bun" ajuta persoanele in dificultate sa capete incredere in fortele proprii la interviurile de angajare si sa se implice in activitatile sociale si economice care le permit sa duca o viata normala.

Cele doua vedete vor sprijini organizatia pe parcursul desfasurarii proiectului, prin donatii de haine si promovand mesajele campaniei.

Orasul Bucuresti gazduieste o populatie fara adapost din ce in ce mai numeroasa. Cele mai recente date estimeaza ca in Bucuresti exista aproximativ 5000 de persoane care se confrunta cu problema lipsei adapostului, una dintre cele mai extreme forme de manifestare a saraciei si excluziunii sociale.Pierderea locului de munca si dificultatile financiare reprezinta cauzele cel mai des asociate problemei lipsei unui adapost permanent. De aceea, solutiile impun mai mult decat distributia de resurse materiale sau abordarile de tipul "locuinta pe primul loc", care neglijeaza importanta serviciilor de sprijin pentru reintegrarea socio-profesionala.

Casa Ioana este o organizatie non-guvernamentala din Bucuresti care pune la dispozitia persoanelor vulnerabile adaposturi temporare cu o capacitate  de 75 de persoane si le ofera ajutor pentru a reusi sa-si gaseasca un loc de munca si cazare stabila si sigura. La momentul de fata, 80% dintre persoane incep sa lucreze in intervalul petrecut la Casa Ioana.

In perioada  18 aprilie - 31 mai, toti cei care doresc sa contribuie la aceasta cauza sunt asteptati cu donatii in locurile special amenajate din centrul comercial Liberty Center.

Casa Ioana

Casa Ioana este in prezent singurul furnizor de cazare pentru familiile fara adapost din Bucuresti; alternativa implica separarea copiilor de parinti si punerea acestora in grija statului. Pana acum, Casa Ioana a adapostit si sprijinit peste 2500 de persoane in calatoria lor de pe strada catre un camin stabil.

In urmatorii cinci ani, Casa Ioana isi propune sa-si extinda serviciile de cazare si sprijin pentru familii si femei singure fara adapost, in fiecare dintre sectoarele orasului Bucuresti - in total patru noi adaposturi. Totodata, vizeaza dezvoltarea unei intreprinderi sociale care va sprijini persoanele aflate in dificultate prin oportunitati de instruire si acumulare de experienta de munca.

Valorile si activitatea Casei Ioana au fost recunoscute prin mai multe premii si distinctii nationale si internationale. Este singura organizatie de sprijin pentru persoanele fara adapost din Romania care a primit acreditare nationala si europeana pentru furnizarea de servicii sociale. Totodata, Casa Ioana reprezinta Romania in FEANTSA (Federatia europeana a organizatiilor nationale care lucreaza cu persoane fara adapost) si singura organizatie din tara cu statutul de membru deplin.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  377 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings