newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Borduri in Legea 448/ 2006 - accesibilizarea facilitatilor pentru persoane cu dizabilitati


PDF Print
A | a
E-mail
de amaciutu | Luni, 31 octombrie 2011, 15:17 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Rezultatele cercetarii "START pentru schimbarea statutului persoanelor cu dizabilitati in Romania. Obstacole identificate si recomandari de politici publice" au fost obtinute prin integrarea datelor culese in cadrul celor opt intalniri locale organizate la nivel national in toamna anului 2011. Datele sunt recente si scot la iveala "handicapurile" Legii nr. 448/ 2006 cu privire la protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap: subventii greu de obtinut de angajatorii persoanelor cu dizabilitati si bani colectati in bugetul de stat care nu se intorc intr-un fond dedicate persoanelor cu dizabilitati.

Raportul final al proiectului "Incluziunea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii" spune povestea beneficiarilor si a implementatorilor proiectului. Acesta a fost lansat in toamna anului 2008 si dezvoltat timp de trei ani, cu obiectivul de a facilita accesul persoanelor cu dizbilitati pe piata muncii. ActiveWatch si partenerii sai, Fundatia Motivation Romania, Asociatia din Romania de Psihiatrie Comunitara si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii au ales utilizarea unui pachet integrat de activitati astfel incat proiectul sa devina atat un instrument de cercetare si comunicare sociala cat si un instrument de recrutare, pregatire profesionala sustinere financiara si plasare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.

Principalele activitati ale proiectului:
  • Ianuarie 2010 - lansarea studiului national cu privire la modul in care angajatorii privati si cei din sectorul public aplica prevederile Legii nr. 448/ 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
  • Mai 2010 - lansarea site-ului www.incluziune.activewatch.ro, un instrument online adresat persoanelor cu dizabilitati in cautarea unui loc de munca dar si angajatorilor in cautarea de noi oportunitati de dezvoltare a efectivului de angajati.
  • Aprilie 2010 - lansarea campaniei antidiscriminare adresate angajatorilor, "Angajeaza abilitatea!".
  • Noiembrie 2010 - difuzarea primei editii a "Galei persoanelor cu dizabilitati", eveniment care in anul 2011 se afla la a doua editie, asigurand astfel sustenabilitatea proiectului.
  • Mai 2011 - lansarea campaniei antidiscriminare adresate populatiei generale, "Ajuta o persoana cu dizabilitati sa lucreze alaturi de tine!"
  • Noiembrie 2008 - Noiembrie 2011 - identificarea si evaluarea a peste 200 de persoane cu dizabilitati dornice sa reia sau inceapa activitatea profesionala, subventionarea a 72 de beneficiari pentru urmarea de cursuri de formare profesionala, angajarea a 52 de persoane cu dizabilitati.
Gala Persoanelor cu Dizabilitati este un eveniment public care s-a nascut in cadrul proiectului si care va asigura sustenabilitatea acestuia pe termen lung. Editia a II-a a Galei este organizata cu resurse proprii de ActiveWatch " Agentia de Monitorizare a Presei si Fundatia Motivation Romania alaturi de Fundatia Vodafone Romania. TVR 1, coproducatorul evenimentului, va difuza Gala pe 3 decembrie 2011. In acest an organizatorii doresc sa promoveze accesul persoanelor cu dizabilitati la educatie, sub sloganul "Educatie fara bariere". In cadrul acestei editii se vor acorda cinci premii, corespondente celor cinci categorii ale galei: persoane cu dizabilitati cu biografii remarcabile, companii care angajeaza persoane cu dizabilitati, jurnalisti care promoveaza subiecte pe tema persoanelor cu dizabilitati, organizatii publice sau private care functioneaza in spatii accesibilizate si institutii de invatamant care si-au accesibilizat spatiul si procesul de educatie. Candidatii se pot inscrie sau pot fi propusi de familie si prieteni pe www.incluziune.org .

In cadrul conferintei au fost prezenti Cristian Ispas, Directorul general al Fundatiei Motivation Romania, Asztalos Csaba Ferenc, Presedintele C.N.C.D. si Mircea Toma, Presedintele ActiveWatch.  De asemenea, la eveniment au participat beneficiari ai proiectului cu povesti de viata si marturii.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  468 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by