newsletter rss
HotNews.ro

FamousRoses: Luna iubirii - pastreaza-ti vie iubirea cu un trandafir in ghiveci


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Luni, 27 februarie 2017, 10:14 webReleases | Beauty

Perpetuarea frumusetii

Nu suntem atat de puternici sa negam istoria care a trasat linii clare in simbolistica trandafirului. Si parca nu am vrea sa-i spunem nici macar floare, atat si-a castigat un statut aparte.
Gestul de a oferi un trandafir este romantic dintotdeauna, dar a oferi unul in ghiveci este si unul responsabil. Un arbust care va continua sa infloreasca, nu sa se ofileasca in cateva zile, este un mare bine atat pentru oameni, cat si pentru natura. Un trandafir in ghiveci poate creste la fel de bine in casa cum poate creste in gradina cu flori. Important este ca, datorita perenitatii sale,  se vor bucura de el mai multe priviri si mai multe simturi.

Avantaje ale plantelor crescute in ghivece

Plantele sunt o sursa de oxigen, de aceea rolul celor din ghivece este esential in aerisirea permanenta a interioarelor. Bineinteles ca sanatatea are de castigat de pe urma acestora, oxigenul fiind vital, dar si purificator.

De asemenea, plantele din ghivece au marele avantaj de a putea fi sadite in orice moment al anului, cu exceptia perioadei de iarna. Astfel, plantele din ghivece pot fi incluse in amenjarea gradinii. Oricand incepand din martie pana in decembrie, poti achizitiona si planta in gradina flori crescute in ghivece, trandafirii nefiind o exceptie de la regula.

Un alt mare atu al plantelor crescute in ghivece este faptul ca sunt mai rezistente si ca se prind mult mai repede. Radacinile din ghivece sunt protejate si nu simt socul transplantarii, astfel ca plantele se vor prinde mai sigur la locul de plantare si vor evolua mult mai bine decat cele cu radacina nuda. Plantele care sufera socul transplantarii au nevoie de un timp pentru ca perisorii absorbanti ai radacinilor sa se refaca, lucru care nu mai este intalnit in cazul plantelor crescute in ghivece. Peste 95% dintre plantele de ghiveci se prind in mediul natural si au o crestere mult mai activa inca de la inceput, castigandu-se in acest fel 2 sau chiar 3 saptamani in cazul rasadurilor de flori sau pana la un an in cazul arborilor si arbustilor.

Vremea este foarte schimbatoare in timpul primaverii, de aceea nu prea este timp de stat pe ganduri cu lucrarile din gradina. In acest caz, amenajarea acesteia cu plante din ghivece este o solutie salvatoare de mare insemnatate. Nici contextul incalzirii globale nu e pe placul florilor, tot cele crescute in ghivece fiind mai adaptabile acestor conditii.

Ai luat in calcul vreodata mobilitatea plantelor crescute in ghivece? Acesta este de un real ajutor pentru amenajarile verzi. Gandeste-te cat de usor poti muta ghivecele si reface infatisarea gradinii si a casei doar pentru ca plantele nu sunt de sine statatoare!

Daca aceste argumente te-au convins, atunci merita sa dai un as din maneca pentru un trandafir de-o viata. Si pentru o luna a iubirii.

  49 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings