newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Pe urmele Argonautilor - 2,4 milioane de pliante si 6.000 de brosuri pentru promovarea traseului turistic din zona Istria-Cheile Dobrogei


PDF Print
A | a
E-mail
de GrooveHour | Vineri, 22 aprilie 2011, 9:57 webReleases | Turism

Consiliul Local al comunei Istria lanseaza proiectul "Pe urmele argonautilor - promovarea traseului turistic Constanta, Istria, Cheile Dobrogei", cod SMIS 19424, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului", Domeniul Major de interventie 5.3 "Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica", in baza contractului de finantare nr.1228/14.02.2011 incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in calitate de Organism Intermediar pentru turism, in numele si pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional.

In ultimii ani, in industria turismului se manifesta o orientare a turistilor catre forme alternative turismului de masa, bazate pe intoarcerea catre natura si valorile culturale autentice. Evolutia ascendenta a ecoturismului si turismului cultural este influentata de dorinta tot mai mare a societatii urbane, dependenta de birouri, de a fi mai activa. Mobilitatea accentuata a turistilor, care prefera sa circule dintr-un loc in altul, cercetand si descoperind noi atractii turistice, contribuie la necesitatea crearii de produse turistice competitive pe piata locala si nationala.

Scopul proiectului "Pe urmele argonautilor - promovarea traseului turistic Constanta, Istria, Cheile Dobrogei" este de a pune in valoare biodiversitatea si patrimoniul cultural-istoric al zonei Istria-Cheile Dobrogei, in cadrul traseului tematic "Pe urmele argonautilor", printr-o campanie de promovare unitara, adaptata tendintelor turistice nationale. Traseul tematic se adreseaza  turistilor-excursionisti, interesati in a trai o experienta culturala, tendinta manifestata din ce in ce mai mult la nivel global si national. Proiectul urmareste crearea unei identitati culturale a zonei Istria - Cheile Dobrogei pe plan local si national, cresterea competitivitatii ofertei turistice locale prin implementarea unui sistem eficient de promovare si exploatare a ecoturismului si turismului cultural si retinerea turistilor prin informare turistica, urmarindu-se astfel un impact zonal si o coordonare a eforturilor de dezvoltare. 

Instrumentele de promovare utilizate vor fi materiale tiparite - 2,4 milioane de pliante, 6.000 de brosuri turistice -, filme de promovare si animatie 3D a Cetatii Histria dar si 22 de panouri amplasate in punctele de interes turistic de pe traseul "Pe urmele argonautilor". Acestea vor pune accent pe valorificarea si promovarea resurselor turistice naturale si antropice din zona Istria - Cheile Dobrogei.

Proiectul are o durata de implementare de 24 de luni, in perioada 15.02.2011 - 15.03.2013, si un buget total de 858.044,04 lei, din care valoare eligibila din FEDR 588.175,35 lei. Valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 89.956,23 lei, iar co-finantarea eligibila a Beneficiarului de 13.839,42 lei. 

Pentru mai multe informatii asupra proiectului: Dl. Ioan Herdean, primar si manager de proiect, tel/fax: 0241 522 581 si e-mail: primar.istria[at]yahoo.com.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  466 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by