newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Turistii romani sunt invitati de Luxor si Ramses II in Egipt in luna decembrie


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Luni, 14 decembrie 2009, 16:57 webReleases | Turism

Luxor | Foto: unitedcom.org
Recomandam turistilor romani, in timpul vacantei de iarna, Luxorul. Acesta este cunoscut drept cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Este gazda multor temple ridicate cu peste 2000 de ani in urma si a Templului din Karnak, unul dintre cele mai importante monumente ale Egiptului antic. Peste Nil se afla Valea Regilor cu peste 60 de morminte regale precum si Valea Reginelor, care include mormantul Reginei Nefertari. Acesta este al doilea dintre cele mai vizitate situri dupa Piramide.

MALUL DE EST

Templul de la Luxor

A fost construit pe malul de est al Nilului de Amenhotep III-lea in timpul celei de-a III-a dinastii – a Noului Regat. Pe partea stanga a incintei, vizitatorii vor remarca moscheea Abu El Haggag, recent renovata si deschisa, construita pe ruinele templului. La intrare, Regele Ramses al II-lea a plasat sase statui ce-l reprezinta pe el insusi, patru in picioare si doua asezate. Stalpii de la intrare sunt decorati cu scene din faimoasa batalie de la Kadesh, in care Ramses i-a invins pe Hititi. De asemenea, el a ridicat doua obeliscuri din granit – unul se afla inca pe locul constructiei, celalalt aflandu-se in Place de la Concorde din Paris.

Muzeul Luxor

Muzeul Luxor a fost inaugurat in 1975 si adaposteste o colectie diversa de artefacte ce dateaza din diferite ere istorice. A fost adaugata o noua sala ce adaposteste descoperirile majore facute in incinta templului in 1989. Mai tarziu, in 2004 a fost adaugata o noua aripa in care sunt prezentate realizarile militare ale regilor din era Noului Regat.

Muzeul mumificarii

Este un muzeu foarte mic dar foarte interesant. Arata diferitele faze ale mumificarii si-l familiarizeaza pe vizitator cu uneltele si materialele folosite in procesul mumificarii.

Minunile Karnak-ului

Vastul complex a fost construit si marit de-a lungul a o mie treisute de ani. Templele de la Karnak sunt singurele monumente din lume care ne povestesc despre perioadele pline de glorie ale istoriei Egiptului antic. Intre zidurile gigantice de piatra se gasesc trei temple principale: Mut, Montu si Amun.

Insula Bananei (Banana Island)

Luati o felluca si mergeti patru kilometri in amonte pana la luxurianta insula a Bananei, o insula – paradis, un obiectiv „obligatoriu”.

MALUL DE VEST

Zona este principala atractie a vizitei dumneavoastra si este recomandabil sa incepeti turul foarte devreme dimineata fiind atat de multe de vazut. In mod normal turul dureaza patru ore. Necropola de pe malul de vest poate fi impartita in mai multe zone, dintre care cea mai cunoscuta este Valea Regilor. La sud de ea se afla Valea Reginelor unde sunt peste 80 de morminte, cel mai faimos fiind, probabil, cel al reginei Nefertari. Templul reginei Hatshepsut este unul din cele mai caracteristice din intregul Egipt, ca si mormantul regelui Tut Ankh Amun – mormantul cel mai intact dintre toate mormintele egiptene.

Casa de odihna a lui Haward Carter

Inainte de explorarea malului vestic al Nilului, este foarte recomandat sa va opriti la recent deschisa casa de odihna a lui Haward Carter. A fost transformata in muzeu si inaugurata oficial pentru public pe 4 Noiembrie 2009, pentru a celebra munca si viata descoperitorului mormantului lui Tut Ankh Amun din Valea Regilor. La 4 noiembrie s-au implinit 87 de ani de la aceasta descoperire. Inainte de plecare nu uitati sa va luati un ragaz de 20 de minute pentru a urmari un documentar despre descoperirea facuta de Haward Carter in 1922.

Fabrica de Alabastru

O oprire la una din fabricile de alabastru este foarte indicata pentru a urmari si intelege prelucrarea alabastrului. Fabricile sunt peste tot – alegeti una si solicitati informatii ghidului Dvs.

LUXOR PENTRU GURMANZII ROMANI

Luxor reprezinta mai mult decat istorie si cultura multimilenara: este o delectare atat pentru spirit cat si pentru trup. Restaurante pline de inspiratie gastronomica ii asteapta pe turistii romani ce stiu sa aprecieze o delicatesa. Egiptenii ii cunosc pe romani nu numai datorita lui Hagi, cel mai respectat roman in Egipt, dar si pentru curiozitatea lor gastronomica.

Sofra. In inima Luxor-ului, pe una din acele stradute inguste (intersectia strazii Mohamed Farid cu strada Mansheya), langa Templul Luxor se afla SOFRA, restaurant si cafenea.

Bucurati-va de bucataria traditionala Egipteana in timp ce ascultati muzica ce invaluie locul. Un suc de hibiscus si un ceai de menta sunt foarte recomandate la masa.

Jewel of Nile (Bijuteria Nilului). Aici va asteapta o experienta culinara unica. Il puteti urmari pe maestrul bucatar preparand mancarurile folosind produse locale proaspete. Acest restaurant cuprinde atat bucataria  traditionala egipteana cat si europeana.

Gerda’s  Garden (Gradina Gerdei). Mancare originala egipteana, germana si internationala intr-o atmosfera linistita. Totul este preparat cu grija folosindu-se ingrediente proaspete.

SHOPPING

Bazarul Radwan si bazarul Philippe sunt cele mai cunoscute si cele mai bune din oras. Philippe este localizat peste drum de hotelul Piramisa Isis; Radwan se afla in dreapta aceluiasi hotel, vis-a-vis de hotelul Sonesta Saint George. Souk de pe strada Pietii (Market Street) este mai sus de McDonald’s si este popular pentru marfa foarte variata: de la statui la fulare, de la papirusuri la mirodenii, alabastru, ornamente egiptene, aur si argint. Bauturile de bun venit sunt o cutuma. Cafeneaua Nubian si El Sayeda Zainab (mirodenii, ierburi si uleiuri parfumate) sunt alegeri bune.

CULTURA SI DISTRACTIE

Centrul pentru Mostenirea Culturala Luxor

Este unul dintre cele mai noi atractii turistice din Luxor si include:

Culturama. Este primul sistem interactiv cu noua ecrane – un mix armonios de informatii intre bogatia mostenirii culturale si naturale a Egiptului si tehnologia de ultima ora. Prin Culturama, diferitele civilizatii egiptene sunt prezentate pe ecran, incepand cu antichitatea, trecand prin perioada Copta si Islamica pana la ultimele achizitii ale istoriei moderne.

Star Riders. O expunere a modelelor de mecanisme Astrolab ce prezinta contributia civilizatiei islamice si arabe prin astronomie.

Spectacole tri-dimensionale, o expunere a sapaturilor arheologice reprezentand diferite ere ale civilizatiei egiptene: Faraonica, Copta si Islamica. Visitatorii vor putea vedea comorile Egiptului la fel ca intr-un muzeu, folosind ochelari speciali polarizati.

Spectacol de sunet si lumina – Templul Karnak - una din atractiile majore ale vizitei Dvs. in Luxor. Veti fi martorii istoriei faraonilor, stand pe malul lacului sfant si ascultand vocile trecutului. Sunetul, muzica si efectele luminoase armonizeaza o panorama in care vechile civilizatii sunt readuse la viata.

Baloane cu aer cald. Daca doriti un pic de adrenalina, nu ratati o plimbare cu balonul de cca. 45 de minute peste Nil.


Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati: razvan.nicolescu@unitedcom.org sau 021.317.22.45

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  



813 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings