newsletter rss
HotNews.ro

O reintoarcere la natura, la viata de altadata si la lemnul sacru - descopera destinatia de ecoturism Mara-Cosau-Creasta Cocosului


PDF Print
A | a
E-mail
de Stefan George | Vineri, 3 noiembrie 2017, 11:22 webReleases | Turism

Jocul Satului in Hoteni, in Maramures - descopera un turism viu, pe ecomaramures 1 | Foto: webPR.ro

In Maramures, timpul parca sta in loc - de sute de ani, oamenii traiesc in armonie cu natura si sunt mereu ospitalieri.


In acelasi an in care revista faimoasa de calatorie si turism National Geographic recomanda Maramuresul ca una dintre cele mai bune destinatii de calatorie din lume, o zona aparte din acest judet obtinea statutul deosebit de destinatie de ecoturism, in Romania. Tinutul Mara-Cosau-Creasta Cocosului ofera astfel astazi un alt mod de a calatori prin sate si natura - aici, zecile de atractii turistice si posibilitati de petrecere a timpului liber se imbina si creeaza vacanta perfecta pentru romani si straini deopotriva. Iar pentru ca experienta calatorilor sa fie cat mai bine organizata si cat mai completa, site-ul destinatiei este un ajutor de neinlocuit - http://ecomaramures.com/.


Locuri adapostite de munti inalti si creste vulcanice


Venind dinspre sudul tarii, trecand peste pasul Neteda ori pasul Gutai (din muntii vulcanici cu acelasi nume), vei afla primele sate ale Maramuresului istoric. Peste deal (cum spun localnicii), ritmul vietii este mai domol, vorba mai dulce, aerul mai curat, mai racoritor iar privelistile pitoresti, in orice moment al anului. Nu trebuie sa inaintezi mult, caci intre vaile raurilor Mara si Cosau, cu masivul Gutai inchizand acest triunghi, vei gasi tot ceea ce cauti. Tocmai de aceea, aceasta destinatie de ecoturism a fost conceputa ca o zona pilot - pentru prima data, in aceasta parte de tara, satele si natura pot sa ofere intr-un mod responsabil, sustenabil si cat mai verde, o experienta turistica unica.


Aici satul romanesc, vechi de sute de ani, inca dainuie. Unii din turistii straini recunosc, ca printr-o amintire pierduta in negura anilor, ca asa aratau si satele si peisajele din tarile (deseori ale Europei vestice) acum cateva sute de ani. Si intr-adevar, aici esti uimit de peisaje mozaicate, cu paduri, livezi, pajisti si pasuni, culturi agricole, gospodarii si stane. De pe un loc inalt, poti vedea mai clar asta - chiar din drumul tau cu masina.


Dar adevarata viata se simte de aproape! Tocmai de aceea, site-ul Ecomaramures.com grupeaza toate optiunile pe care zona ti le ofera:

  • Activitati in natura (ce necesita un anumit grad de efort, de la caz la caz): drumetii la pas, trasee de bicicleta, escalada, zbor in tandem cu parapanta, schi de tura, observarea si fotografierea vietii salbatice, bai in apa sarata.
  • Experiente culturale - fii mai aproape de oameni, descopera istoria locului si a comunitatilor de aici: vizite la mesteri populari, instalatii de tehnica populara, biserici de lemn.
  • Poti lua parte la o zi din viata maramureseanului obisnuit, poti participa la sarbatorile satului sau la cele religioase. 
Iar in functie de cum alegi optiunile de mai sus, poti sa te hotarasti si asupra unitatilor de cazare/servit masa potrivite, in calatoria ta. Iar pentru o experienta si mai plina de semnificatie, prin care sa nu pierzi nicio informatie importanta si niciun loc special, alege configurarea unor pachete turistice si apelarea la ghizi locali.

Planifica-ti urmatoarea evadare din oras in satele din Maramures, locuri pline de viata, pace si armonie cu natura!

  105 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by