newsletter rss
HotNews.ro

Roviniete online - acum si in rate!


PDF Print
A | a
E-mail
de rovinieteonline | Vineri, 14 aprilie 2017, 17:17 webReleases | Transporturi

Daca secolul XX a fost cunoscut ca ,,secolul vitezei"€™, actualul intrece orice notiuni deja cunoscute; nu doar ca traim intr-un ritm alert si nu reusim sa valorificam timpul scurt pe care il avem asa cum ne-am dori, dar tehnologiile de care dispunem si metodele de simplificare a traiului zilnic evolueaza pe zi ce trece si greu putem tine pasul cu ele.

Asa a aparut si conceptul de roviniete online, pentru ca taxa de drum sa nu mai reprezinte un drum in plus de facut, tradus in timp pierdut si benzina consumata. Toti soferii din Romania sunt obligati, atunci cand circula pe drumurile nationale, sa prezinte dovada ca au achitat taxa de drum. Roviniete.ro este un site conceput in acest sens, singurul din Romania, de altfel, de unde poti cumpara o rovinieta online si afla informatii actuale despre tot ceea ce tine de taxa de drum si legislatia in vigoare. Mai mult, compania Scala Assistance, care a dezvoltat aceasta platforma, a pus in aplicare de curand si posibilitatea de a plati rovinieta in rate cu cardul, pentru persoane fizice. Site-ul Roviniete.ro este autorizat de CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta CNADNR) sa comercializeze roviniete online pentru toti utilizatorii de autovehicule care folosesc reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania. 

Pentru a afla pretul unei roviniete online, poti folosi calculatorul aflat pe site, care te va ajuta sa aflii exact cat costa in functie de tipul de masina (categoriile A, B, C, D, E, F, G, H) si de perioada de valabilitate dorita (1 zi, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni).
Pe langa toate aceste avantaje, utilizarea site-ului www.roviniete.ro iti va permite sa printezi un duplicat al rovinietei online in cazul in care ai pierdut chitanta, pe care o vei regasi si pe email. Iar daca ai uitat data de expirare a rovinietei, platforma dispune de o sectiune in care poti verifica si perioada de valabilitate a acesteia, pe baza numarului masinii si a seriei de sasiu. Si daca vrei siguranta si certitudine, poti seta alerte gratuite pentru a fi anuntat pe email in momentul in care se aproprie termenul de expirare. 

Conform O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania: "toti soferii care circula pe autostrazi, drumuri nationale europene (E), drumuri expres, drumuri nationale principale si drumuri nationale secundare, cu exceptia sectoarelor de drum national care se regasesc in intravilanul municipiilor, mai exact intre indicatoarele de intrare si iesire din acestea, trebuie sa aiba o rovinieta valabila. Altfel, acestia sunt pasibili de o amenda de circulatie si trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 250 si 4.500 de lei. Conducatorii auto pot primi amenda pentru rovinieta pe reteaua de drumuri nationale din Romania, dar si in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, la iesirea din tara."
  681 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by