newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Boeing a testat cu succes aeronava 737 MAX


PDF Print
A | a
E-mail
de Grayling | Joi, 4 februarie 2016, 12:33 webReleases | Transporturi

Boeing 737 MAX | Foto: webPR.ro
Pana in prezent, peste 60 de linii aeriene si clienti din intreaga lume au contractat livrarea a 6.144 motoare LEAP-1B pentru a echipa 3.072 aeronave din familia MAX. Valoarea acestor comenzi insumeaza peste 85 milioane dolari, la pret de catalog.

Aeronava de ultima generatie Boeing 737 MAX, echipata cu doua motoare avansate LEAP-1B, a efectuat primul sau zbor, care a durat doua ore si 47 de minute si a avut loc in apropiere de Seattle. LEAP este primul motor din lume cu duze de alimentare  imprimate 3D, scuturi de motor fabricate dintr-un material dur si extrem de usor, numit compozit cu matrice ceramica (CMC), care poate rezista la temperaturi extrem de ridicate, precum si elice de compresor fabricate dintr-un aliaj de nichel, obtinute dintr-un singur cristal.

In mare parte, motorul este bazat pe experienta GE si Snecma in domeniul aerodinamicii avansate, a stiintei materialelor si a designului ecologic. De exemplu, CMC-urile au fost initial create pentru cea mai eficienta linie de turbine cu gaz GE.

Motorul LEAP va reduce emisiile de CO2 si va imbunatati nivelul de consum al combustibilului cu peste 10% fata de cel mai bun motor actual al CFM International, compania mixta a GE si Snecma (Safran), care a creat LEAP. In plus, noul motor va permite "reduceri semnificative" ale zgomotului motorului si nivelului de emisii, conform CFM.

”€œZborul a fost un succes. Aeronava 737 MAX s-a comportat exemplar pe durata zborului, ceea ce ne confirma faptul ca acest avion va raspunde intru totul asteptarilor clientilor nostri", a declarat capitanul Wilson, pilotul sef pentru programul 737 MAX.  

CFM a inceput testele la sol in luna iunie 2014, ca parte a celui mai complex program de certificare a testelor efectuate la sol si in zbor din istoria companiei. Pana in momentul de fata, in cadrul programului global de dezvoltare LEAP s-au efectuat peste 8.000 de ore si aproape 17.000 cicluri de testare. In 2015, pe baza unei platforme de testare 747 modificate, motorul LEAP-1B a efectuat aproape 300 de ore de testare - reprezentand, per ansamblu, peste 50 de zboruri.

Pana in prezent, aproximativ 62 de linii aeriene si clienti din intreaga lume au contractat livrarea a 6.144 motoare LEAP-1B pentru a echipa 3.072 aeronave din familia MAX. Valoarea acestor comenzi insumeaza peste 85 milioane dolari, la pret de catalog.

Zborul test s-a desfasurat confirm planului. Livrarea primei aeronave Boeing 737 MAX este prevazuta pentru 2017. 

  141 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by