newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Kapsch va livra o retea digitala radio pentru Tyne and Wear Metro, una dintre cele mai utilizate infrastructuri de transport usor din Marea Britanie


PDF Print
A | a
E-mail
de Grayling | Luni, 23 iunie 2014, 15:23 webReleases | Transporturi

Haymarket | Foto: webPR.ro
Kapsch CarrierCom si-a extins activitatea in sectorul transportului public prin constituirea in urma cu doi ani a unei noi divizii de business, Public Transport. Experienta indelungata a companiei in domeniul telecomunicatiilor, expertiza specialistilor Kapsch in domeniul transportului public, cat si solutiile tehnice avansate pe care le dezvolta si integreaza au fost principalii factori care au condus la adjudecarea unui contract in valoare de 7,7 milioane de lire sterline, avand ca obiect implementarea unei retele radio digitale bazate pe standardul TETRA.

Beneficiarul contractului este Nexus, operatorul celui mai mare sistem de transport public din nord-estul Angliei, cu sediul in Newcastle. Compania detine si administreaza reteaua de metrou Tyne and Wear, cea mai utilizata retea de transport public din Marea Britanie cu exceptia Londrei si care deserveste anual un numar de 37 de milioane de pasageri. Noul sistem radio digital va fi instalat pe cele 90 de garnituri de metrou, inlocuind sistemul analogic existent. Acesta va contribui pe viitor la cresterea sigurantei si usurintei in operare si va crea pentru Nexus premisele dezvoltarii si extinderii ofertei cu noi tipuri de servicii. Acest proiect este parte a planului general de modernizare a Tyne and Wear Metro, ce se va derula pe perioada a 11 ani cu un buget de 389 de milioane de lire sterline, printr-o finantare asigurata de Guvernul Marii Britanii.

„Contractul cu Nexus este pana in prezent cel mai important al diviziei Public Transport, un domeniu pe care am inceput sa-l abordam recent. Acesta demonstreaza in mod remarcabil ca strategia noastra de a aplica propria experienta in proiectarea, dezvoltarea si operarea de solutii de comunicatii in domeniul transportului public a fost cea mai potrivita decizie,” a declarat Kari Kapsch, CEO al Kapsch CarrierCom. Kapsch va construi intreaga infrastructura TETRA si va livra echipamentele de comunicatii montate pe vehicule, precum si toate terminalele pentru centrele de control. Noul sistem de comunicatii va asigura acoperirea integrala a ariei de operare Nexus si va oferi performante tehnice semnificativ mai bune decat ale sistemului analogic existent.

Raymond Johnstone, directorul Departamentului de Infrastructura Feroviara al Nexus, a declarat: "€žLucrarile de inlocuire a sistemului radio in reteaua Tyne and Wear Metro este o parte importanta a programului de modernizare in valoare de 389 de milioane de lire sterline. Este un proiect de importanta vitala care va introduce cele mai recente tehnologii digitale in scopul imbunatatirii sistemului de comunicatii al retelei de metrou. Sistemul analogic utilizat in prezent este de incredere, insa utilizand tehnologii moderne de telecomunicatii vom obtine un nivel superior al performantei".

Migrarea retelei fara impact asupra derularii operatiunilor

Cea mai mare provocare este cea de a introduce noua tehnologie radio digitala TETRA in urmatoarele 18 luni, fara a afecta operatiunile in desfasurare. De-a lungul perioadei de migrare, operatorii vor putea lucra confortabil cu ambele tehnologii. Cu un total de 60 de statii, doua linii de metrou cu o lungime totala de 77 km, 90 de garnituri de metrou si trei masini de manevra, un astfel de proiect necesita planificare si pregatire intensiva.

Parteneriat pentru inovatie

Nexus este un operator de transport public foarte inovator. Compania a fost primul operator din Marea Britanie ce a asigurat pentru utilizatorii de telefonie mobila accesul la servicii de telefonie si internet in tunelurile de metrou. Odata ce sistemul de comunicatie actual va fi migrat spre o solutie TETRA bazata pe IP, vor aparea noi posibilitati de inovatie.

Programul de modernizare a metroului a inceput in 2010, cand guvernul britanic a acceptat sa finanteze cu 389 de milioane de lire sterline modernizarea retelei Tyne and Wear Metro, veche de 34 de ani.

Nexus gestioneaza acest proiect care include activitati de modernizare a statiilor de metrou si a garniturilor de tren, de introducere de noi sisteme inteligente de taxare, precum si de inlocuire a infrastructurii feroviare.

Kapsch CarrierCom este un integrator global de sisteme si furnizor de solutii end-to-end de telecomunicatii. Compania furnizeaza solutii inovatoare pentru operatorii publici, feroviari si de transport public urban, precum si pentru companiile care au nevoie de solutii de comunicatii M2M. Kapsch CarrierCom este partenerul de incredere pentru o gama larga de clienti care doresc sa beneficieze de sustinerea oferita de un set complet de servicii profesionale si capabilitati de suport. Parteneriatele strategice si orientarea puternica spre inovatie in cele noua centre de cercetare si dezvoltare din Europa si Asia fac din Kapsch CarrierCom un specialist in domeniul telecomunicatiilor. Kapsch CarrierCom este parte din grupul Kapsch si are sediul central la Viena.

Pentru informatii aditionale: www.kapsch.net si www.kapschcarrier.com

Urmariti-ne pe Twitter: twitter.com/kapschnet
  206 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by