newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Adrian Botan - "Golden Drum's Orpheus"


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 8 octombrie 2010, 15:51 webReleases | Publicitate

Dupa 17 ani de Golden Drum si dupa 17 ani in care agentiile din Europa Centrala si de Est s-au cunoscut si s-au luptat la festivalul din Portoroz, Slovenia, organizatorii celui mai mare eveniment est-european de acest gen au decis ca este timpul sa isi aduca omagiul personalitatilor care si-au adus contributia personala la publicitatea creativa din Noua Europa.

Adrian Botan, Creative Partner al agentiei McCann Erickson Romania, este singurul publicitar roman selectat pentru Golden Drum New Europe Hall of Fame.

"Adrian Botan este Orfeul festivalului Golden Drum. Lucrarile sale reprezinta dovada ca, in publicitate, creativitatea este un privilegiu al celor bogati - bogati in perseverenta, incapatanare si suflet. Talentul sau vizual a castigat toate premiile de la Golden Drum, iar increderea sa in conceptul de Genius Loci, adica in spiritul spatiului, a convins si ultimii sceptici ca Noua Europa va castiga in felul ei" - au declarat organizatorii festivalului despre alegerea facuta.

Golden Drum a decis sa lanseze Golden Drum New Europe Hall of Fame - si sa graveze in peretele de marmura al Congress Hall-ului Bernardin, locul unde are loc, de 17 ani, acest festival, numele a 12 publicitari care au influentat modul in care s-a devoltat publicitatea est-europeana din ultimii ani.

"Wow. E asa de straniu sa iti vezi numele pe un zid. Te face sa te gandesti ca ai incheiat o etapa. E surpirnzator gandul. Cred ca e putin nedrept, pentru ca publicitatea e un joc de echipa si probabil mai multe nume meritau sa fie acolo alaturi de mine. Ma gandesc in primul rand la Alexandru Dumitrescu - Tzugu (partenerul meu creativ), apoi la toti cei care au fost alaturi de mine in echipa de creatie si de client service McCann. Toti merita multumiri si cred ca o sa ma duc sa scrijelesc asta acolo", a declarant Adrian Botan, Creative Partner McCann Erickson.

Pe langa Adrian Botan, Golden Drum New Europe Hall of Fame mai include numele lui Ivan Chimburov, Michael Conrad, Jan Mariusz Demner, Jiri Mikes, Milka Pogliani, Daniel Ruzicka, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital Verlic, Darek Zatorski si Jarek Ziebinski.  

Adrian Botan este Regional Creative Director pentru Europa Centrala si de Est in cadrul agentiei de publicitate McCann Erickson, precum si membru fondator si presedinte al Art Directors Club Romania. In cadrul festivalului Golden Drum, Adrian Botan a fost invitat de mai multe ori sa jurizeze, iar in 2009, a fost presedinte juriului categoriei Campanii. Adrian Botan si Alexandru Dumitrescu au castigat impreuna cinci Ceasuri de Aur, trofeul care se acorda pentru cele mai bune campanii la Golden Drum.

McCann Erickson este singura agentie din Romania care a fost numita Agentia Anului la Golden Drum de doua ori consecutiv.
Golden Drum se desfasoara in fiecare an in Portoroz, Slovenia si este cel mai mare festival de advertising din Europa Centrala si de Est, ajuns anul acesta la editia a 17-a.

###

McCann Erickson Romania este agentia care contribuie cel mai mult la cresterea afacerilor clientilor sai, consolidand dezvoltarea pe termen lung a brandurilor, conform AdMarket 2008. Agentia se ghideaza dupa principiul fondatorului sau, Harry McCann: "O agentie se dezvolta mai repede daca se concentreaza mai degraba pe cresterea business-ului clientilor decat a propriului business".

Astfel, McCann Erickson are relatii de parteneriat indelungate cu unele dintre cele mai importante companii de pe piata: The Coca-Cola Company, Nestle, Vodafone, L'Oreal, GM-Opel, MasterCard Europe.

Din grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania fac parte agentiile McCann Erickson, Momentum, Universal McCann, McCann PR si MRM Worldwide. La nivel international, este parte a McCann WorldGroup - una dintre cele mai puternice retele de advertising cu birouri in 205 orase din 132 de tari.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  436 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by