newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: IAA World Service Center incepe o campanie globala de comunicare a propriilor valori


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Miercuri, 16 decembrie 2009, 16:54 webReleases | Publicitate

International Advertising Association (IAA) World Service Center initiaza o campanie globala de comunicare integrata a valorilor proprii asociatiei. Initiativa derularii unei astfel de campanii apartine lui Felix Tataru, Worldwide VicePresident Communication si Presedinte IAA Romania.

Intr-un climat economic in continua schimbare si sub presiunea constrangerilor din ultimii ani, International Advertising Association (IAA) va sustine o campanie globala de comunicare proprie destinata pe de o parte membrilor sai, companii sau persoane care activeaza in companiile membre, dar si intregii industrii de marketing si comunicare in general.

Fiind singura asociatie internationala tripartita, reprezentand interesele celor mai importante trei grupari de companii din industria de marketing si comunicare - advertiseri, agentii si media - IAA WSC doreste ca prin aceasta campanie sa-si creasca relvanta si importanta atat la nivel local (in fiecare filiala), cat si la nivel global - avand drept misiune "Inspiring Excellence in Communication Worldwide".

Pentru dezvoltarea acestei campanii, cateva filiale IAA s-au oferit sa organizeze un pitch in tarile respective, urmand ca cele mai bune propuneri sa fie prezentate pe 9 februarie la New York, in fata Boardlului Global al IAA. Campania va fi lansata odata cu Congresul Mondial al IAA de la Moscova, in mai 2010.

Romania este prima filiala IAA care anunta acest pitch, adresand invitatia de participare catre toate agentiile membre.

"Aceasta campanie globala de comunicare a valorilor IAA a reprezentat un punct important al programului cu care am candidat la pozitia de Worldwide VicePresident pentru portofoliul de Comunicare, anul trecut. Apreciez deschiderea Boardului Global care a aprobat si sustinut aceasta initiativa cu impact global. Se stie ca agentiile romanesti deruleaza frecvent campanii destinate pietelor regionale, insa de data aceasta am adus acasa o noua provocare – o campanie globala si transculturala care va rula simultan pe toate cele 5 continente in toate cele peste 70 de filiale IAA. Ca VP de comunicare va trebui sa fiu impartial cand voi prezenta propunerile venite din orice filiala, dar recunosc ca mi-as dori sa existe propuneri din Romania care sa competitioneze cu alte tari si mai mult, chiar sa si castige. Dar asta va fi decizia Boardului Global", a declarat Felix Tataru, Worldwide VicePresident Communication IAA WSC si Presedinte IAA Romania.

Brief-ul care va sta la baza campaniei a fost dezvoltat de o agentie de strategie din Romania, membra IAA - Glue Communication, impreuna cu Felix Tataru. La definitivarea lui au colaborat Erich Buxbaum - IAA European President, Alan Rutherford - Senior Vice President IAA WSC si Michael Lee, Director Executiv al IAA WSC.

Avand o componenta importanta “business to business”, campania va fi prioritar “web based”, dar va include si componente de media internationala de business (TV si presa). Pentru selectia conceptelor din Romania care vor fi prezentate Boardului Mondial la New York, decizia se va lua in baza consultarii unui grup de profesionisti din care fac parte, printre altii: Mihai Ghyka, Afrodita Blasius, Daniel Gavrila si Felix Tataru. (companiile din care provin acestia nu vor participa la licitatie)

Agentiile interesate sunt rugate sa se adreseze IAA Romania ( victor.dobre@iaa.ro ) pentru obtinerea brief-ului in urmatoarele zile.

Calendarul de desfasurare este urmatorul:
-decembrie 2009 - trimitere brief;
-saptamana 1-2 ianuarie 2010 - de-briefing,
-saptamana 1 din februarie - prezentari,
-saptamana 2 din februarie - desemnarea conceptului castigator,
-saptamana 1 din luna mai - lansarea campaniei.

Cele mai bune 3 concepte vor fi prezentate Boardului Global IAA in februarie 2010.

Strategia si creatia vor fi sustinute pro-bono de agentia castigatoare, iar implementarea campaniei (productia) va fi sustinuta de IAA WSC.

“Dupa castigarea in 2008 a Premiului de Excelenta “Golden Tulip - pentru cea mai activa si mai creativa filiala IAA din lume”, castigarea de catre o agentie romaneasca a acestei licitatii ar fi un lucru extraordinar pentru IAA Romania. De aceea, dorim sa lucram cot la cot cu toate agentiile participante pentru a-i ajuta sa inteleaga mai bine obiectivele acestei campanii si pentru a ne prezenta cu fruntea sus in fata Boardului Global.", a declarat Victor Dobre, Director Executiv IAA Romania.

Extra info

International Advertising Association este un parteneriat strategic unic, care apara interesele comune ale tuturor disciplinelor din intregul spectru al comunicarilor de marketing – de la agentii de publicitate pana la companii mass-media, agentii si firme de marketing direct, cat si ale practicantilor individuali.

La cel de al 41-lea Congres Mondial IAA, care a avut loc la Washington, D.C, filiala IAA Romania a fost recunoscuta ca fiind cea mai activa si creativa filiala din lume si a primit premiul Golden Tulip pentru Excelenta in intreaga activitate.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  330 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings