newsletter rss
HotNews.ro

Ascensiunea in mediul de business prin limba germana, ed. a III-a - avantajele limbii germane in afaceri


PDF Print
A | a
E-mail
de Centrul de Limbi Straine A_BEST | Miercuri, 4 aprilie 2018, 19:56 webReleases | Publicitate

Cea de-a treia editie a conferintei "Ascensiunea in mediul de business prin limba germana", organizata de A_BEST (http://www.abest.ro/), unul dintre cele mai mari centre independente de invatare a limbilor straine din Romania, a avut loc pe 29 martie la Hotelul Cismigiu din Bucuresti.


Pentru a evidentia avantajele limbii germane in afaceri si importanta programelor de training pentru angajati, la eveniment au participat doi reprezentanti ai companiei UniCredit Business Integrated Solutions - Sucursala Bucuresti, mai exact Bogdan Barbu - Head of Centralized Branch Operations Romania si Simona Ivanof - HR Business Partner HR Department Governance Romania.


Conferinta "Ascensiunea in mediul de business prin limba germana", editia a III-a, a reunit aproape 40 de participanti, printre care s-au numarat specialisti din domeniul resurselor umane, directori, antreprenori, studenti si masteranzi.


Germana, limba afacerilor de succes


Limba germana este o limba esentiala pentru comunicarea in mediul de afaceri. In momentul de fata Germania este un partener comercial important pentru Romania, iar la nivel local exista peste 14.000 de companii cu capital german.


"O companie care investeste in cursuri de limba germana poate sa isi creasca vanzarile deoarece prin sporirea competentelor angajatilor ea poate evita bariere lingvistice si culturale. Din acest motiv, in ultimii ani interesul companiilor pentru organizarea de cursuri de limba germana pentru angajati a crescut tot mai mult. De exemplu, la Centrul de Limbi Straine A_BEST, in anul 2016, cursurile de limba germana au reprezentat 35,35% din totalul de cursuri corporate organizate, iar in anul 2017, numarul solicitarilor a crescut, cursurile de limba germana ajungand sa aiba o pondere de 39,08 % din totalul cursurilor corporate predate", a declarat Cecilia Stania, Operations Manager in cadrul Centrului de Limbi Straine A_BEST.


Companiile care sunt in cautare de cursuri de limba germana pentru angajati trebuie sa tina cont de cateva elemente cheie in alegerea furnizorului de training lingvistic. Potrivit Ceciliei Stania, printre cele mai importante elemente se numara: experienta pe piata, portofoliul de clienti, echipa de traineri, metoda de predare, capacitatea de a personaliza programele de training si oferta financiara.


Limba germana - avantaje in business


Limba germana are numeroase avantaje in business, iar programele de training lingvistic pentru angajati sunt esentiale pentru o companie multinationala. Reprezentantii companiei UniCredit Business Integrated Solutions au precizat in cadrul conferintei "Ascensiunea in mediul de business prin limba germana", editia a III-a, ca abilitatile lingvistice contribuie la o mai buna intelegere a domeniului in care angajatii activeaza, oferindu-le astfel o recunoastere mai rapida a activitatii si posibilitati de dezvoltare a carierei chiar la nivel international.


"In 2017, au fost organizate 36 de clase de germana pentru aproape 400 de colegi, in timp ce peste 300 de colegi si-au testat nivelul de limba germana pentru a indeplini cerintele de business ale companiei. In prezent, in cadrul departamentelor operationale UniCredit Business Integrated Solutions, 80 de angajati cunosc limba germana la nivel B2, si circa 40 dintre acestia la nivel avansat - C1 si C2", a spus Bogdan Barbu, Head of Centralized Branch Operations Romania.


Potrivit acestuia, "in 2017, au fost lansate 2 sesiuni de cursuri intensive de limba germana pentru 28 de noi angajati fara cunostinte de limba germana, cu scopul de a atinge nivelul B1, in decursul a 3 luni consecutive, constand in 260 de ore de curs. Programul va continua si in acest an cu cel putin alte 3 cursuri intensive. Initiativa vizeaza imbunatatirea abilitatilor de limba germana la locul de munca prin module personalizate de invatare. Colegii nostri isi vor aprofunda cunostintele de limba germana, lucru care ii va ajuta sa comunice mai usor cu vorbitori nativi si clienti."


Potrivit reprezentantilor UBIS, compania alege sa angajeze tineri si sa investeasca in formarea lor. Media de varsta in companie este de 30 de ani, iar mediul dinamic si contactul permanent cu restul colegilor din Italia, Germania, Austria si tarile din perimetrul CEE favorizeaza un mediu unde diversitatea culturala aduce un permanent plus de valoare in viata de zi cu zi a companiei si contribuie la cresterea personala si profesionala a tuturor colegilor.


Conferinta "Ascensiunea in mediul de business prin limba germana", editia a III-a, s-a incheiat cu o sesiune de networking.

Parteneri media: Allgemeine Deutsche Zeitung fur Rumanien, Comunicatedepresa.ro


Parteneri eveniment: BPI Group, Outsourcing Portal, Outsourcing Advisors, Open4Business, A_BEST Business Lounge, Fundatia Inocenti, Best Corporate Labour Group, Top Movers Romania


Parteneri academici: Liga Studentilor Romani din Strainatate, Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine


Despre Centrul de Limbi Straine A_BEST


A_BEST a fost infiintat in 2008 si este unul dintre cele mai mari centre independente de invatare a limbilor straine din Romania. A_BEST ofera servicii lingvistice complete, la standarde internationale: cursuri de limbi straine - limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba romana pentru expati;  testari LCCI; cursuri autorizate ANC; testari ECL; pre-testari Cambridge; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic in limbi de circulatie internationala; sejururi lingvistice. Pentru detalii, va invitam pe http://abest.ro/.

  206 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by