newsletter rss
HotNews.ro

Ce importanta au backlinkurile din strategia de optimizare SEO


PDF Print
A | a
E-mail
de ramona1367934867713 | Marţi, 4 iulie 2017, 12:32 webReleases | Publicitate

 Ce sunt backlinkurile de calitate si cum le obtinem?

Un backlink de calitate presupune intotdeauna ca “site-ul gazda” sa fie unul cu o autoritate mai mare decat website-ul tau. Google afiseaza utilizatorilor cele mai relevante rezultate posibile si unul din criteriile dupa care ierarhizeaza website-urile in pagina sa de rezultate este autoritatea domeniului. Asadar, in momentul construirii strategiei de backlink-uri SEO, fii sigur ca site-urile alese au o autoritate mai mare decat propriul site.

Exista mai multe modalitati prin care putem obtine backlinkuri de calitate pentru ca strategia noastra de optimizare SEO sa aduca rezultate pozitive. Iata cateva sugestii:

1. Redacteaza comunicate de presa si trimite-le spre publicare mai multor site-uri de stiri si publicatii online de specialitate. Unele site-uri permit publicarea de comunicate si articole in mod gratuit, in timp ce altele percep o anumita suma de bani pentru acest serviciu.

2. Cauta bloguri specializate pe domeniul business-ului tau si propune-le sa scrii articole de calitate sau guest posturi, cum sunt cunoscute in engleza. Bloggerii sunt mereu in cautare de continut nou si de calitate. Astfel, obtii posibilitatea de construi un backlink de calitate catre website-ul tau, in cadrul articolului redactat de catre tine pe blogul respectiv.

3. Listeaza-ti compania in mai multe directoare de business, unde vei avea oportunitatea de a lasa un backlink catre homepage-ul site-ului tau.

4. Urmareste articolele din domeniul tau de activitate care sunt cele mai bine pozitionate in Google si lasa comentarii relevante, strecurand si un backlink catre website-ul tau dupa un cuvant cheie bine targetat.

5. Urmareste forumurile de specialitate si fii un membru activ care contribuie cu informatii relevante. Astfel, vei fi rasplatit cu posibilitatea de a crea backlinkuri catre propriul tau site, care vor contribui semnificativ la strategia ta de optimizare SEO.

Care sunt regulile Google privind backlinkurile si cum poti evita incalcarea lor?

Aproape toate tacticile SEO au ajuns la un moment dat sa fie folosite in mod abuziv de catre unele persoane ce incercau sa pacaleasca algoritmii Google, iar backlinkurile nu au facut o exceptie.

Atunci cand a devenit cunoscut faptul ca Google ia in considerare backlinkurile pentru a determina relevanta unui site, unii specialisti SEO au creat asa-zilele directoare de link-uri, pe care antreprenorii online le incarcau in mod abuziv cu backlinkuri catre website-ul lor care, peste noapte, ajungea sa aiba mii de backlinkuri.

La scurt timp, Google a sesizat acest abuz, drept pentru care a luat masuri si efectuat mai multe update-uri la algoritmii sai. Noii algoritmi Google penalizeaza site-urile care folosesc spammingul si link exchange-ul abuziv, luand in considerare doar backlinkurile organice pentru ierarhizarea site-urilor in paginile sale de rezultate.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa nu ajungi sa fii penalizat de Google pentru utilizarea abuziva a backlinkurilor:

1. Nu cumpara niciodata multe backlinkuri, intr-o perioada scurta de timp. Site-urile care ofera mii de backlinkuri peste noapte nu sunt vazute bine de catre Google.

2. Daca o agentie SEO iti promite ca vei fi locul 1 in Google, trateaz-o cu cea mai mare precautie. Nici un specialist SEO profesionist nu iti va face o asemenea promisiune, deoarece sunt prea multe variabile in discutie cand vine vorba de optimizarea SEO.

3. Construieste-ti un portofoliu de backlinkuri organice, in timp. Astfel, incet dar sigur, vei reusi sa urci in paginile cu rezultate Google datorita unei strategii SEO eficiente pe termen lung. 
  115 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by