newsletter rss
HotNews.ro

Pret alpinism utilitar


PDF Print
A | a
E-mail
de amy_abira | Miercuri, 21 iunie 2017, 16:51 webReleases | Publicitate

Tehnicile si echipamentele de lucru hibride au fost dezvoltate plecand de la activitati sportive precum speologia si escalada. Cele mai importante diferente sunt ca in cadrul alpinismului utilitar se utilizeaza doua corzi de fapt si nu una asa cum se intampla in disciplinele sportive.

Principiul de baza al alpinismului utilitar este ca tot timpul lucratorii sunt atasati cu hamul de lucru la doua corzi legate in puncte independente. Cele doua corzi independente au propriul scop. Coarda de lucru este cea care sustine si greutatea lucratorilor. Echipamentele utilizate pe coarda permit deplasarea lucratorilor pe ambele sensuri, in sus si in jos.

Coarda de siguranta este pentru urgente. Pe aceasta coarda se afla un dispozitiv de siguranta care nu e incarcat cu greutati si e folosit doar in cazuri de urgenta. Dispozitivul nu permite miscarea in jos pe coarda. In cazuri putin probabil in care coarda de lucru se va deteriora sau va deveni inutilizabila, coarda de siguranta are rolul de a preveni caderea lucratorilor. Fiecare alpinist utilitar primeste o instruire riguroasa in ceea ce priveste tehnica si echipamentele utilizate si e testat in mod periodic. De asemenea, fiecare alpinist este instruit pentru operatiuni de salvare si pentru a acorda prim ajutor. Echipamentele folosite sunt verificate in mod periodic si intretinute pe baza mai multor proceduri de lucru stricte. In prezent sunt mai multe organizatii independente internationale de certificare a alpinistilor. Cea mai cunoscuta se numeste IRATA.

O echipa de lucru ese mereu formata din doua persoane cel putin iar scopul este cel de a se supraveghea reciproc si de a se verifica reciproc. Un kit standard de salvare va fi disponibil pentru toate echipele de alpinisti utilitari. In cazul unor urgente kitul poate sa fie folosit extrem de usor si de asemenea, poate sa fie instalat usor pentru o eventala operatiune de salvare. Regulile acestea stricte asigura si un numar mic de accidente de la inceputurile activitatii.
  139 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by