newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Tipografie offset


PDF Print
A | a
E-mail
de amy_abira | Miercuri, 3 august 2016, 14:39 webReleases | Publicitate

Termeni precum fotografia digitala si tipografie offset sunt necunoscuti pentru multe persoane. In acest articol incercam sa scoatem in evidenta diferentele care apar intre doua metode de tipar dar si avantajele pentru fiecare metoda.

Tiparirea offset este procedeul prin care imaginea se transfera pe suportul de tiparire folosind un cilindru intermediar care preia cerneala de pe placa si o transfera pe suport. In cazul tiparului offset durata pregatirii pentru tipar e mai mare pentru ca are nevoie si de operatiuni aditionale cum ar fi realizarea filmelor si matritelor, calibrarea si curatarea piesei.

La tiparul digital demararea imprimarii se va face in timp scurt si nu vor fi necesare si pregatiri suplimentare. Printre avantajele principale vom enumera pretul mic odata cu cresterea tirajului si tiparirea in formate mari dar si utilizarea unor culori spot.

Tipografia digitala a evoluat permanent inca de cand a aparut in anii 60 sub forma de copiatoare analogice si pana la utilaje de productie din prezent. Principiul dupa care functioneaza tiparul digital sau in reproducerea infromatiilor digitale direct pe medii de tiparire fara sa fie nevoie de matrite.

Cele mai des folosite tehnologii de tipar digital sunt cele cu laser. Tiparul digital e rentabil in tiraje mici si medii unde e nevoie de un termen scurt de executie. 

  31 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by